Közélet

Speciális gyermekotthont alakítanak ki különleges bánásmódot igénylő lánygyermekeknek Ópusztaszeren

Speciális gyermekotthont alakítanak ki különleges bánásmódot igénylő lánygyermekek részére Ópusztaszeren. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság „Kincses Szeglet Otthon – speciális gyermekotthon kialakítása Csongrád megyében” című pályázatának köszönhetően 20 férőhelyes, közösségi és kiszolgáló épülettel, valamint szabadidős tevékenységre is alkalmas zöldterülettel rendelkező gyermekotthont épít fel.

Az új intézményben azokat a lányokat fogják elhelyezni, akik speciális és kettős szükségletekkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a gyermekek egyszerre mutatnak különleges szükségleteket, mivel tartósan betegek, vagy fogyatékossággal élnek, másrészt speciális szükségletet igényelnek, mivel súlyos magatartási problémákkal, pszichés tünetekkel küzdenek, illetve azok is idetartoznak, akik pszichoaktív szerekkel élnek.

Fotó: childhub.org

Az új intézmény létrehozásával és a Csongrád-Csanád megyében már működő egészségügyi szakellátásokkal együtt egy olyan gyermekvédelmi szakellátási forma jön létre, amely korábban nem volt elérhető a speciális igényű gyermekek számára. A pályázat részeként szakemberképzés is megvalósul: a speciális gyermekotthon működtetéséhez szükséges elméleti tudást és a gyakorlati készségeket egyaránt elsajátítják a dolgozók.

A projektet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád-Csanád Megyei Kirendeltsége az Emberi Erőforrások Operatív Program „Gyermekotthonok kiváltása, gyermekotthonok korszerűsítése, hiányzó gyermekotthoni kapacitások létrehozása” konstrukcióban valósítja meg.

Forrás: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád-Csanád Megyei Kirendeltsége

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb