Közélet

A mai nappal elindult a digitális oktatás a Szegedi Tudományegyetemen

A mai naptól, november 16-tól kezdve visszavonásig, a Szegedi Tudományegyetem, a kormány szigorításokkal való rendelkezéseivel összhangban, digitális oktatásra állt át. Az egyetem közleményében kifejtette, hogy teljesen felkészült az új tanrendre, az SZTE valamennyi, az oktatásban érintett munkatársa és hallgatója számára ismert felületek állnak továbbra is rendelkezésre.

https://szeged365.hu/2020/11/15/az-szte-november-16-an-atall-az-online-oktatasra/?fbclid=IwAR3TnP2JPk-M_DRKK_EAozG26Ajnx8LW6MyVpGyjg1z6ZiDk0P8llLiSg1c

A Szegedi Tudományegyetem az európai régióban elsőként – már a márciusban – jelentős lépést tett az online oktatás területén. Most a tavasszal már jól vizsgázott, meglévő informatikai rendszerekre, jó gyakorlatokra támaszkodik, és azokat kibővítve teremti meg a távolléti oktatást. A CooSpace keretrendszer az oktatási együttműködést és a tanulási folyamatot támogatja, míg az elektronikus ügyintézést a Modulo segíti.

Fotó:


A világ legnagyobb online oktatási platformja, a Coursera és az SZTE közötti, 2020. márciusa óta tartó együttműködés következtében az SZTE polgárai ingyen végezhetik el a világ legjobb egyetemeinek kurzusait, amelyek végén igazolást kaphatnak azok teljesítéséről. A felületen több mint 4 ezer kurzusból lehet válogatni. A program indulásától 2020. novemberéig 3250 kurzusra iratkoztak be a szegedi résztvevők.

Az egészségügyi veszélyhelyzet ideje alatt az oktatási rend a félév további részében távolléti (online) oktatási rendben folyik a Szegedi Tudományegyetemen. A tanév rendje változatlan. Az oktatási rendre vonatkozó irányelveket az egyetem vezetése 30 nap múltával az aktuális helyzet függvényében felülvizsgálja.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb