Sport

Az Elverum helyett magyar bajnoki mérkőzés, méghozzá hazai pályán – Egert fogadja a Mol-Pick Szeged

Szerdán 18:00 órakor a K&H férfi kézilabda ligában az Eger csapatát fogadja a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat. Az Elverum elleni, idegenbeli BL-találkozó a kialakult járványhelyzet miatt halasztásra kerül.

“Ha minden jól és kedvezően alakul, akkor szerdán bajnoki meccset játszunk, méghozzá itthon! 18 órakor a K&H ligában az Egert látjuk vendégül. Nem elírás, hiszen a hétre BL-meccs volt kiírva, eredetileg Norvégiában, Elverumban kellett volna pályára lépni. A norvég járványügyi előírások viszont nagyon szigorúak – beutazáskor 10 nap karantén várna ránk -, így az EHF döntése értelmében halasztásra került a találkozó. A jövő heti MOL-PICK SZEGED-Elverum meccsre viszont még van esély, hogy megrendezhessük, ennek a kérdése napokon belül eldőlhet” – fogalmazott Süli Róbert, a csapat sajtóreferense.

Fotó: Mol-Pick Szeged hivatalos Facebook oldala

Az egriek azok, akiket egyébként talán a mezőnyben eddig a legjobban megviselt a koronavírus-járvány, hiszen jóformán az egész keret egyszerre lett fertőzött és került karanténba. Éppen ezért eddig csak két meccset játszottak a bajnokságban: az elsőt szeptember 5-én (32-27-es vereséget szenvedtek a Komlótól), majd a másodikat az elmúlt pénteken a Veszprém ellen, amit szintén 40-21-re elveszítettek.

A Mol-Pick Szegednek az ötödik fellépése következik.

“Eddig mind a négy bajnokinkat megnyertük. Mivel így felszabadult a hétvégénk, szombatra újabb ellenfelet keresünk, szeretnénk a héten két bajnokit magunk mögött tudni.” – fogalmazott Süli Róbert.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb