Mindenmás

92 határsértő próbált meg tegnap bejutni Csongrád-Csanád megyében

92 határsértő próbált meg tegnap jogellenesen bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 47 migránssal, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a nap folyamán, 45 fő bejutását pedig megakadályozták.

A járőrök november 17-én  0 óra 40 perckor egy határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén, az M5-ös autópálya 174. kilométerében. Ellenőrzése során a férfi líbiai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: hirado.hu – illusztráció

A magyar és a román rendőrök ugyanezen a napon 1 óra 30 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú járművet Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A Magyarországra belépni kívánó kamion ellenőrzése során az egyenruhások a raktérben megbújva 41, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét  hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A török sofőrrel szemben embercsempészés, a gépjárműben megbújt utasokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Fotó: 24.hu – illusztráció

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen tegnap 9 óra 50 perckor egy román honosságú kamion jelentkezett belépésre. A román-magyar közös ellenőrzés alkalmával a tehergépkocsi rakterében öt határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 45 főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb