Mindenmás

Napi pakk, szerda: marad a párás idő, mától új menetrend érvényes a szegedi tömegközlekedésben

Délelőtt még marad a párás idő Szegeden, de napközben nyugat felől felszakadozik majd a felhőzet. Ma lép életbe a pandémiás menetrend – merthogy ilyen is van! – a szegedi tömegközlekedésben, és bajnokit játszanak a Kékek. reggelit nem tudunk tálalni neked, de útravalónak most is bekészítettük a legfontosabb infókat ahhoz, hogy jól induljon a napod!

ŐK ÜNNEPLIK NÉVNAPJUKAT MA SZEGEDEN

Jenő, Csende, Csendike, Jolán, Jónás, Noé, Odiló, Odó, Ottó, Péter, Pető, Román – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 216 éve megszületett Klauzál Gábor magyar politikus, Batthyány Lajos kormányának minisztere. Az 1848-as forradalom idején Földművelési, ipari és kereskedelmi miniszter volt, 1861-ben és 1865-ben Deák Ferenc pártjának tagjaként, Szeged képviselőjeként vett részt az országgyűlésen.
  • 200 éve Nathaniel B. Palmer, amerikai hajóskapitány felfedezte az utolsó kontinenst, a fagyott Antarktiszt.
  • 92 éve bemutatták az első Mickey egér rajzfilmet. Ez volt az egyik első szinkronhanggal ellátott rajzfilm is. Walt Disney “Steamboat Willie” című filmje valójában a harmadik volt Mickey és Minnie főszereplésével, de az első, amit bemutattak. Szegény öreg Mickey-nek jót tett az idő, elég ramatyul nézett ki a premierkor:
  • 81. születésnapját ünnepli a brutálisan mély hangú francia énekesnő, Amanda Lear, a 70-es évek európai diszkókirálynője, televíziós személyiség és modell. Jellegzetesen mély, kissé férfias színezetű hangja miatt egy időben azt pletykálták róla, hogy valójában férfi. Ugyanezen a napon született Margaret Atwood, kanadai költő és írónő, A szolgálólány meséje szerzője.  
  • 71 éve jött világra Herman Rarebell, a Scorpions dobosa.
  • 58 éves lett Kirk Hammett, a Metallica szólógitárosa. A  híres gitáros, Joe Satriani tanította játszani, 2003-ban pedig a 11. helyre sorolták a Rolling Stone magazin Minden idők 100 legjobb gitárosa listáján. Tavaly Manchesterben éppen így játszott:
  • 33 éve a U2 tréfából country-rockbandaként lépett fel Los Angelesben, The Dalton Brothers néven.
  • 25 éve lezajlott az első internetes koncert, melyet a Rolling Stones mutatott be. Azt hitted, az online zenélés a koronavírus találmánya?

NEM A SZEMÜNK, HANEM AZ IDŐJÁRÁS INDULT PÁRÁSAN

Éjszaka elég brutális köd telepszik majd az Alföldre, ami a fotósokon kívül max a horrorrajongóknak fog tetszeni, sőt a hűvös délelőtti órákban egy kis csapadékszitálás is valószínű. Reggel mindössze 3-4 fokot mérhetünk majd kint, a hőmérséklet délután is csak 8-9 fokig emelkedik majd. 

FIGYELJ ODA, MÁTÓL ÚJ MENETRENDDEL KÖZLEKEDNEK AZ SZKT JÁRATAI!

Ha az időjárásban nem is, de az SZKT menetrendjében felfedezhetjük a nyári elemeket: itt a járványügyi agenda, a távoktatás miatt kevesebb a diák utas, így ritkábban közlekednek a járatok is.

ÚJRA PÁLYÁN A KÉKEK!

Eredetileg BL-meccsen léptek volna pályára Bánhidiék, de a koronavírus miatt halasztott az EHF, így az Eger elleni bajnoki következik 18:00 órától az Újszegedi Sportcsarnokban. És bár a helyszínen nem, de a MOL-Pick Szeged YouTube csatornáján azért élőben megnézheted majd a meccset!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb