Mindenmás

Három ember szenvedett szén-monoxid mérgezést Szegeden

Három ember szenvedett szén-monoxid mérgezést Szegeden kedden, nem sokkal éjfél után, délután pedig két személyautó karambolozott Csongrádnál, ahol megyénk tűzoltói végezték el a műszaki mentést.

Két személyautó karambolozott kedden délután Csongrádnál, a 451-es úton. A járművek az ütközés következtében az út menti árokba csúsztak. A csongrádi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, az egység áramtalanította a járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben mindkét sofőr megsérült. 

Fotó: dehir.hu

Három ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést kedden Szegeden. Éjfél után pár perccel riasztották a város hivatásos egységét a Dobozi utcába. Egy családi ház mindhárom lakója rosszullétre panaszkodott, érzékelő-berendezés hiányában csak a kellemetlen tünetek utaltak az esetleges mérgezésre. A szegedi tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a csendes gyilkos jelenlétét a levegőben, a legmagasabb értékeket a fürdőszobában mérték, ahol egy nyílt égésterű kazán működött.  A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében az épületet ideiglenesen leválasztotta a gázvezetékről. A mentőszolgálat mindhárom lakót kórházba szállította. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb