Közélet

Frissítve: a kormány szerint fake news az Index-HVG szigorítás-hosszabbításról szóló cikke

A kormány február 8-ig meghosszabbította a veszélyhelyzettel összefüggően hozott rendelkezéseket, így a bevezetett szigorítások mégsem 30 napig tartanak majd, hanem egészen február 8-ig érvényben maradnak” – írta az Index.hu és a HVG.hu a Magyar Közlöny kedd esti számára hivatkozva. Frissítve: a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint álhír a két országos portál cikke, melyeket azóta már le is vettek a szóban forgó oldalakról.

Az Index és a HVG idő közben törölt cikkei szerint mindez azt jelentené, hogy valamennyi november 11-én életbe lépett szigorítás érvényben maradna egészen február 8-ig.

FRISSÍTVE (11:23): A KORMÁNY SZERINT RÉMHÍRT TERJESZTETT AZ INDEX ÉS A HVG

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbi közleményben reagált a két országos portál cikkeire:

“Az Index és a HVG alaptalanul rémhírt terjeszt és szándékosan hazugságot állít a mai címlapján. A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig” – olvasható a kormány közleményében.

FRISSÍTVE (12:05): AZ INDEX ÉS A HVG LEVETTE A HÍRT AZ OLDALAIKRÓL

A kormányzati reakciót követően mindkét országos hírportál levette az oldaláról a szóban forgó cikkeket.

Forrás: hvg.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb