Közélet

Operatív törzs: a települések 88%-án van jelen a koronavírus, 309 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök

Az elmúlt 24 órában 309 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mert megszegték a kijárási tilalmat, illetve Müller Cecília beszámolt arról az Operatív törzs mai ülésén, hogy a magyarországi települések 88 százalékán azonosítottak koronavírusos fertőzést.

309 EMBERREL SZEMBEN INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK A KIJÁRÁSI TILALOM MEGSÉRTÉSE MIATT

Az elmúlt 24 órában 309 emberrel szemben intézkedett a kijárási tilalom megsértése miatt a rendőrség – mondta el Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Közlése szerint 306-an ténylegesen megszegték ezt a korlátozást, közülük 11-en pedig nem tartották be a kutyasétáltatás ötszáz méteres körzetére vonatkozó szabályt. A november 4-én életbe lépett kijárási korlátozás, valamint a november 10-től hatályban lévő kijárási tilalom ellenőrzése óta eddig 3747 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a tilalomra és korlátozásra vonatkozó szabályok megszegése miatt – ismertette az alezredes.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A rendőrök a külföldiek átutazására vonatkozó szabályok megsértése miatt kedden 43 alkalommal, az előírások szeptember 1-jei hatályba lépése óta pedig összesen 6034-szer intézkedtek – tudatta Kiss Róbert.
Kedden – a hétfőinél valamivel több – 432 emberrel szemben intézkedtek, amiért nem vagy nem helyesen viselték a maszkot, a legtöbbször, 330 alkalommal a 10 ezernél nagyobb lakosságszámú településeken a helyi rendeletnek nem tettek eleget a szabálytalankodók. Közülük 111-et figyelmeztettek, 152 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki és 67 feljelentést tettek – mondta az alezredes.

A TELEPÜLÉSEK 88%-ÁN AZONOSÍTOTTAK KORONAVÍRUS FERTŐZÉST

Elsősorban a nyugati megyékben – Győr-Moson-Sopron és Vas megyében – jelentős mértékű a fertőzöttség – közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai online tájékoztatóján, majd hozzátette: a magyarországi települések 88 százalékán azonosítottak koronavírusos fertőzést.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Nem azonosított fertőző beteget “a többi településen is találnánk, és előbb-utóbb találni is fogunk”. Gyakorlatilag bármelyikünk lehet fertőzött vagy fertőző személy – figyelmeztetett. Az országos tisztifőorvos beszámolt arról is, hogy Magyarországon a 45. héten 100 ezer lakosra 1174 fertőzött jutott, számuk a 46. héten 1509-re nőtt.

Az országos tisztifőorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy kizárólag orvosi javaslatra lehet antibiotikumot szedni, a felgyógyulást követően nem érdemes sokáig tárolni ezeket, érdemes inkább kidobni és nem elővenni egy esetleges újbóli megbetegedés esetén.

Müller Cecíliától azt is megtudtuk, hogy az egyéni vállalkozók önmaguknak igazolhatják, hogy munkavégzés céljából tartózkodnak közterületen a kijárási tilalmat követően, valamint azt is kihangsúlyozta az országos tisztiorvos, hogy az este nyolc óra utáni kutyasétáltatást kizárólag egy személy végezheti.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb