Sport

Óriási összecsapásra készül Szeged sportolója, a világbajnoki cím lehet a tét – interjú Kis Mátéval

Óriási összecsapásra készül Szeged sportolója, a világbajnoki cím lehet a tét – interjú Kis Mátéval. Magyarország egyik legkeményebb harcosa december 11-én ezúttal a Vasas Sportcsarnokban adagolja majd a pofonok, az ökölvívó az IBO Nagyközépsúlyú Nemzetközi Bajnoki Címmeccsért száll a ringbe.

Máté minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy egy igen sikeres évet tudhat maga mögött. A kemény munka, a kitartás és persze a rengeteg edzés ebben a hányatatott sorsú évben is szuper eredményeket hozott a számára.

Több versenyből is győztesen jött ki, sőt néhány hete a 2020-as év legjobb sportolójának választották a Napfény Városában.

December 11-én azonban egy elég komoly ellenféllel, Szili Istvánnal kell majd szembenéznie, aki 28 meccséből 24-et megnyert, ebből 13-at idő előtt. Ennek ellenére a sportoló fizikálisan és szellemileg is elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy legyőzze Szilit. Már csak azért is, mert ez az a lépés, ami eggyel közelebb repítheti őt legnagyobb álmának a megvalósulásához, ami nem más, mint a világbajnoki cím megszerzése.

Szeged büszkeségére ezúttal telefonon csörögtünk rá. Máté persze örömmel mesélt a felkészülésről és a célokról is.

„Nagyon kemény, nyolc hetes felkészülési idő áll mögöttem, aminek természetesen még közel sincs vége. Izgalommal várom a decemberi összecsapást, ugyanis ez egy fajta mérföldkő lehet az életemben. Egy olyan mérföldkő, amely aztán a legnagyobb álmom megvalósításában is nagy szerepet játszhat. Ez pedig nem más, mint a világbajnoki cím megszerzése. Szeretném, ha jövőre még több meccset vívhatnék, és azt is, hogy a szegediek továbbra is büszkék legyenek rám. Bizonyítani szeretnék önmagamnak és természetesen nekik is.”

Máté boldogan jelentjük: magabiztos, határozott és tényleg nagyon várja már, hogy ringbe szállhasson Szili Istvánnal. Az előtte álló napokban igyekszik majd még többet edzeni és szellemileg is még inkább megerősödni. Hisz a pozitív gondolkodásban és a szorgalomban. Ennek ellenére persze a meccs előtt még konzultációkat folytat edzőjével és a teste mellett lelkét is igyekszik megerősíteni. Ebben pedig óriási szerepe van kislányának, aki nemrégiben jött a világra.

A gála természetesen a koronavírus-járványra való tekintettel zárt kapus lesz, de az összecsapást a Sport Televízió élőben közvetíti.

Hajrá Máté! Szorítunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb