Mindenmás

Rászorulóknak osztottak füst és szén-monoxid érzékelőt a katasztrófavédelem munkatársai

Füst és szén-monoxid érzékelőt osztottak szét a rászoruló családok között a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem munkatársai Szegeden és környékén annak érdekében, hogy az immár egy hónapja dübörgő fűtési szezon mindenki számára biztonságban teljen.

A berendezések fontosságáról nemrégiben Molnár Krisztina Anikó, tűzoltó főhadnagyot, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóságának sajtószóvivőjét kérdeztük.

A szakértő kiemelte: „Az elmúlt időszakban a kollégák a megye legtöbb területén nagy-nagy örömünkre azt tapasztalták, hogy egyre többen fektetnek be egy-egy szénmonoxid jelző készülőkbe, amelynek sem a vételára, sem pedig a beszerelése nem igényel túl nagy procedúrát.” Az viszont, ha mindezt elmarad, már okozhat komoly gondokat. Mint, ahogyan okozott is 2020-ban 27 helyen a megyében. Ebből 19 esetben megtalálható volt a helyszínen a szénmonoxid jelző, ami helyesen és időben jelezte is a hibát, megakadályozva ezzel azt, hogy bárkinek az ottélők közül baja essen. Négy esetben viszont 12-en megsérültek.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb