Szegedi Arcok

Szeged365 a nők védelmében: 2020-ban mindennél fontosabb az ajándékozás – interjú Szalma Ibolyával

Szalma Ibolya, a Nők védelmében egyesület elnöke szerint ebben az évben mindennél fontosabb, hogy megajándékozzuk egymást az ünnepi időszakban. A 2020-as év végtelenül sok, nem várt változást hozott, ami rengeteg feszültséget és szorongást szült a szegedi családoknál, viszont ajándékot adni és kapni egy ilyen helyzetben nagyon sokat jelenthet. Fontos, hogy a karácsony idén tényleg megmaradjon a szeretet ünnepének.

A Nők védelmében egyesület elnökét ezúttal arról faggattuk, hogy mitévők legyenek a szegedi családok, az egyedülálló anyukák és apukák, az éppen válófélben lévő házaspárok, illetve a kapcsolati erőszak áldozatául esett nők az ünnepek ideje alatt.

Szalma Ibolya szerint az előttünk álló időszakban nagyon okosan kell gondolkodni azon és ügyesen kell koncepciót építeni arra, hogy miként kivitelezhető a biztonságos, szeretetteljes családi együttlét.

A szakértő azoknak a családoknak, akik többen jönnének össze, mint tíz fő, azt ajánlja:

  • ünnepeljenek több napon át, kisebb csoportokban, maszkban, kerülve az ölelést és puszit
  • az egyedülálló anyukák és apukák töltsenek sok időt a gyermekeikkel, játszanak és beszélgessenek velük, süssenek, díszítsenek és csomagoljanak velük együtt
  • az éppen válófélben levő házaspárok tegyék félre a büszkeségüket és egyezzenek ki egy-egy láthatási napban
  • azok a nők, akik pedig kapcsolati erőszak áldozatai semmiképp se maradjanak otthon kényszerből, azonnal hívjanak segítséget és ne érezzék kellemetlennek azt, hogy éppen az ünnepi időszakban szorulnak segítségre, hiszen az életünk mindennél fontosabb kell, hogy legyen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb