Mindenmás

Napi pakk, hétfő: köddel indul a hét, Frankenstein szülinap

Hideg és párás reggelt hozott a hétfő Szegedre, ma ünnepli szülinapját az Elemi ösztön magyar származású forgatókönyvírója és Törőcsik Mari is. Megtaláltuk Szeged egyik legőrültebb apróhirdetését, és győzelemmel tértek haza a labdarúgók. Kezdd az utolsó novemberi hetet a Szeged365-tel!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

KelemenKlementina, Dániel, Daniló, Dános, Felicita, Felicitás, Felicitász, Kelemér, Kelen, Klélia, Klemencia, Klementin, Kolumbán – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 133 éve született Boris Karloff angol színész, aki Frankensteinként vált híressé.
  • 131 éve San Franciscóban üzembe helyezték a világ első zenegépét, vagyis wurlitzert. A Palais Royale Saloon nevű szórakozóhelyen működöt. Pénzbedobás után lehetett kiválasztani a kért dalt, amit a gép papírtekercsek és fém tekercsek segítségével játszott le. A “wurlitzer” elnevezés a hangszer-, és zenegépgyár alapítója, Rudolph Wurlitzer nevéből származik.
  • 85 éves lett Törőcsik Mari, kétszeres Kossuth-díjas színésznő.
  • 79 szál gyertyát fúj ma el Franco Nero olasz színész, filmproducer, filmrendező, forgatókönyvíró, a Django és a Keoma sztárja, az első nyugati filmsztár, aki a vasfüggöny keleti felén is vállalt szerepeket.
  • 76 éve született Joe Eszterhas magyar származású amerikai forgatókönyvíró, az Elemi ösztön, a Showgirls és a Flashdance írója.
  • 65 éve jött világra Ludovico Einaudi olasz zeneszerző, zongorista.
  • 28. születésnapját ünnepli Miley Ray Cyrus amerikai énekes- és színésznő, dalszerző.

FAGYOS A HANGULAT ODAKINT

Elég hűvösen, fagypont alatti hőmérséklettel köszöntött ránk a hétfő. Napközben egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék. Több helyen lesz párás, ködös az idő, reggel óvatosan a volán mögött a szegedi utakon!

EGY PÁNCÉLTÖRŐT KÉREK! HÁROM LETT, MARADHAT?

Azért valószínűleg a fenti párbeszéd nem fog elhangozni a tranzakció során, esetleg akkor, amikor a TEK érkezik átvenni az árut, de úgy tűnik, megtaláltuk a hétvége legőrültebb hirdetését, naná hogy Szegeden! Szobadíszként vesztegetik, de nem állóvázáról, hanem bizony rakétavetőről van szó.

BEVETTÉK NYÍREGYHÁZÁT GERMÁNÉK

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a Nyíregyháza látta vendégül a püspöki csapatot, akik magabiztos győzelmet hoztak haza a csípős hidegben megrendezett mérkőzésről. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb