Mindenmás

Hatalmasat hibázol, ha nem itt keresel magadnak szakit

Hány és hány olyan történet kering, hogy a fodrász csak hetekkel később tudja elvállalni a hajfestést, a festő nem ismeri a vízszintest, az autószerelő meg egyszerűen nem találja a hiba okát? Most egy olyan oldalra bukkantunk, amely abban segít, hogy ne csak ismerősök ajánlása után keress magadnak kivitelezőt, vagy ne a saját károdon tanuld meg, ha rossz szakembert választasz: a JobBookson maguk a felhasználók értékelik a regisztrált vállalkozókat, így téged sem érhet meglepetés, ha egy szolgáltatásra van szükséged.

VÉGE A SZÁJHAGYOMÁNY KORSZAKÁNAK

Van jó hozadéka a karanténnak is: áprilisban, épp a tavaszi leállás alatt indult el az országos szolgáltatáskereső oldal, a JobBooks. A eredeti ötlet az volt, hogy elkészül egy kézzel fogható, plasztik kártya, ami mögött van 100 vállalkozó, és ők kedvezményeket biztosítanak a kártya előfizetői számára. Ehelyett – szerencsére – egy sokkal használhatóbb ötletet sikerült megvalósítaniuk a fejlesztőknek: a Netpincér mintájára létrehoztak egy szolgáltatókat összegyűjtő platformot, ahol azokat a vállalkozókat – autó- és villanyszerelőket, pedikűrösöket és sok mást – találhatunk meg, akit mások bátor szívvel ajánlanak a többieknek.

Így nem fordulhat elő az, hogy megbízhatatlan szerelőre vársz hetekig, vagy baktermunkát végez az autókozmetikus, esetleg két hét után úgy adja vissza a szerviz a mobiltelefonod, hogy nem sikerül megoldani a hibát. A JobBooks felületén a közösség tagjai értékelik az adott szolgáltatást, így te már az éles teszt előtt tudod, mire számíthatsz.

HA VÁLLALKOZÓ VAGY, AKKOR SEM ÁRT BEKERÜLNÖD

A JobBooks elnevezés egy szójátékra épül, jelentése munkakönyvek. Lényegében az oldal úgy épül fel, mint a minőségi szolgáltatók munkakönyvei, ahol feltüntetik a tevékenységi köröket, és itt találjuk meg a nyújtott szolgáltatás értékelését is. Így nemcsak felhasználói oldalról lehet jó a JobBooks által nyújtott szolgáltatás, mert a regisztráció a vállalkozók életét is megkönnyíti:az itteni jelenlét a saját weboldalt és a saját online időpontfoglalási rendszert is kiváltja, így könnyebben jutnak el vevőikhez azok is, akik kevesebbet szeretnének reklámokra költeni. A JobBookson keresztül kapott már megbízást az elmúlt félévben takarítóbrigád, autó- és villanyszerelő, duguláselhárító, fuvaros is.

A JobBooks használata ráadásul felhasználóknak nem kerül semmibe, a vállalkozók viszont egy tagdíjjal kerülhetnek fel a platformra. A szolgáltatók három csomagból választhatnak: az alapcsomag egy megjelenési lehetőséget tartalmaz, a középső kategóriában akár több szolgáltatást is feltölthet magáról az ügyfél, és online időpontfoglalási rendszerrel bővül a lehetőség, a nagy csomagban három szolgáltatást regisztrálhatnak, és személyes marketingtanácsadást is kapnak a fotógaléria mellé. Természetesen minden regisztráló szolgáltató a JobBooks Facebook oldalára is felkerül, én például épp egy mobiltelefon szervizhez jutottam el a szolgáltatás-keresőnek köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb