Mindenmás

Ez gyors volt: már csütörtökön újraindul a termelés a bezáratott csongrádi sütőipari üzemben

Gyors volt a takarítás és a rágcsálóirtás a bezáratott csongrádi sütőipari üzemben, ugyanis csütörtökön újra megindul a termelés, miután megszüntették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által november közepén feltárt hiányosságokat.

Az üzemet egyébként még november közepén záratta be a Nébih, mivel az ellenőrzés során többek között penészes helyiségeket, eszközöket, a termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarokat találtak. Erről bővebben már beszámoltunk:

Ehhez képest a takarítás és a rágcsálóirtás is gyorsan meglett, mivel az újranyitásról Horváth Lajos, a Tisza Élelmiszer Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője értesítette az MTI-t szerdán, aki továbbá közölte: “az utóellenőrzésről készült jegyzőkönyvben a hatóság feloldotta a tevékenység felfüggesztését, mivel a bezárás indokai a továbbiakban nem állnak fenn”

Ezt egyébként a Nébih is megerősítette, továbbá közölte azt is, hogy súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt függesztette fel november közepén azonnali hatállyal a Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzem működését, ahol a bírság megállapítása még folyamatban van.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb