Gasztro

Kipróbáltuk Szeged egyik legújabb gyorséttermét, a WingZ-et

Ha jártál már 2020-ban a Szeged Plaza ételudvarán, neked is feltűnt a főnixmadarat ábrázoló embléma és az amerikai gyorséttermeket idéző menükínálat. A WingZ azonban nem a tengerentúli fast food őrület legújabb európai képviselője, hanem három szegedi testvér kísérlete az amerikai álom megvalósítására. Mi is leteszteltük a WingZ kínálatát.

ÍGY SZÜLETETT A FŐNIXMADÁR

A WingZ egy igazi szegedi családi vállalkozásként jött létre, a Godó testvérek hárman (Erika, Norbert és Gergely) fogtak össze, és nyitották meg a legújabb szegedi gyorsétkezdét. Sokan – így mi is – először egy franchise legújabb szegedi tagjának hittük, ám a történet egészen máshogy kezdődött.

“Régóta tervezgetjük a WingZ-et, hónapokig teszteltük az ízeket, és az arculat is több körön végigment. Úgy gondolom, sikerült erős alapokat lefektetnünk, amiben nagy segítségünkre voltak szüleink, akik 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Az arculat és a főnixes logó annyira jól sikerült, hogy amikor megnyitottunk a plázában, mindenki azt hitte, hogy egy Egyesült Államokból Szegedre érkező üzletlánc tagjai vagyunk, holott ez a világon az első WingZ ételbár, és reméljük, hogy hamarosan máshol is elindíthatjuk a gyorséttermünket” – mondta el kérdésünkre Godó Gergely.

CSIRKE ÉS BURGER – DE MI EBBEN AZ EXTRA?

A WingZ egyik különlegessége, hogy hatalmas szabadságot kapnak a vásárlók a nekik leginkább tetsző fogás összeállítására: hamburgerek esetén most is 3-4 buciból választhatnak, és természetesen szénhidrát csökkentett buci is szerepel az étlapon, de a burgerek mellett csirkemell, -comb és -szárnyak is kerülhetnek a vödörbe.

A WingZ legnagyobb húzása viszont a csirkés fogások ízvilága. Hiába faggattuk őket, mi a titok, sejtelmesen csak az egyedi panírra és a titkos fűszerezésre hivatkoztak. Akármi is legyen a háttérben, nekünk bejött!

Ugyanakkor a finom ízeket nem csak a főételek és az egyedi fűszerezés társításában kereshetjük, külön pirospontot érdemel az is, ahogy a sültkrumplit feldobják cheddar sajtszósszal is, amit jalapeno-val vagy sült baconnel is meg lehet bolondítani, és természetesen található a kínálatban édesburgonya is.

“Szeretnénk több üzletet nyitni, szegeden és más városokban is. Franschise-ban még nem gondolkozunk.” – tette hozzá Godó Gergely.

IGAZI GYORSASÁG ELVITELRE IS

A kijárási korlátozások alatt természetesen házhoz szállítás működik a weboldalukon és hamisítatlan gyorsétteremként elvitelre is összeállítják a fogásokat akár 3-5 percen belül, így szerencsére nem kell előre lerendelni a fogásokat, a közelgő karácsonyi extrák miatt pedig érdemes követni őket Facebookon is.

Az már most biztos, hogy míg korábban a Cinema City vagy az edzőterem miatt mentünk a plázába, most már egész biztos, hogy a WingZ is egy új hívópont lesz a bevásárló központban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb