Mindenmás

December 13-tól új járatok indulnak Szeged és Makó között

December 13-tól új járatok indulnak Szeged és Makó között, amelyek napi rendszerességgel, félóránként fognak közlekedni az M43-as autópálya érintésével a két település között – közölte a MÁV-START Zrt.

A MÁV-START 2020/2021-es menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként.  A MÁV és a Volánbusz integrációja révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozások létesültek, melyek a közösségi közlekedési rendszer versenyképességét javítják – írja a közlemény.

Fotó: mavcsoport.hu

A változás részeként Szeged és Makó között is új járatokat indítanak, melyek minden nap, minimum 30 percenként indulnak. Ennek köszönhetően csúcsidőben rövidül a menetidő, mivel a reggeli és délutáni időszakban az M43-as autópályán is közlekednek autóbuszjáratok a két település között.

Reggel Szeged, délután Makó irányába 30 percenként fognak az expresszjáratok közlekedni. Deszk és Szeged között reggel Szeged felé 7-8, délután Deszk felé 15 percenként közlekednek a járatok. Makó és Deszk felől az összes, naponta közlekedő InterCity-vonathoz biztosítottá válik a csatlakozás. Továbbá több közvetlen autóbuszjárat indul Nagylak–Magyarcsanád–Apátfalva irányából Szegedre.

Forrás: mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb