Mindenmás

Összesen 59 határsértővel szemben intézkedtek tegnap Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök 59 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében. Őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök november 27-én 0 óra és 24 óra között 6 esetben, összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok egyike tunéziai, öten afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: hirado.hu – illusztráció

Az egyenruhások 19 óra 40 perckor egy határsértőt fogtak el a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely közelében, aki török állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.
Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen 45 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb