Közélet

Ég veled, Cserkó: január végén bezár a Cserepes Sori Piac (frissítve, megszületett a döntés)

Taggyűlés tartása nélküli írásbeli szavazást kezdeményezett a Cserepes Sori Piac bezárására az intézmény jelenlegi ügyvezetője – derül ki az önkormányzat hivatalos oldalára feltöltött, november 27-i előterjesztésből. A javaslat szerint a 34 mostani bérlővel meglévő szerződések felmondási idejének lejártával, de legkésőbb 2021. január 31. napjával szüntetnék meg a Cserkót.

ÚJ ÜGYVEZETŐ ÉRKEZNE A FINÁLÉRA

Hivatalosan az indok a bérlők számának folyamatos csökkenése, a vásárlási szokások megváltozása, továbbá az, hogy a 2020-ra prognosztizált 30 milliós veszteség után jövőre akár 50 milliós mínuszt is “produkálhat” a 30 éve működő, a 90-es években virágkorát élő piac. Az előterjesztés taggyűlés tartása nélküli szavazást kezdeményez az ügyvezető-váltásról is:

  • a Mars Téri Piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetői székében Németh Istvánt nemrégiben leváltó Rácz Attila december 11-i határidővel lemond a Cserepes Sori Piac Kft. igazgatói tisztségéről,
  • a megszüntetés előtt álló “Cserkó” igazgatói székébe viszont a Szegedi Városkép és Piac Kft. pénzügyi vezetői pozíciójából érkezne az új ügyvezető, a fennmaradó időre Vőneki Edit Mária látná el az ezzel járó feladatokat.

A társaság jegyzett tőkéje valamivel 17 millió forint felett van, ebben az önkormányzat 91.36% – os üzletrésszel rendelkezik. Az előterjesztést IDE vagy IDE kattintva éred el, ha nincs kedved keresgélni, ide is bemásoljuk:

34 BÉRLŐ MARADNA MEGÉLHETÉS NÉLKÜL LEGKÉSŐBB JANUÁR 31-TŐL

Ha a taggyűlés megszavazza (városházi forrásaink szerint és az előterjesztés szövegezéséből is egyértelműen az jön le, hogy ez fog történni), legkésőbb január 31-én zárhat be a több, mint 30 éves piac, szélnek eresztve a jelenlegi 34 bérlőt. Sokat sejtető az előterjesztés is, melynek három pontja van:

  • az új ügyvezető személye,
  • döntés a működésről vagy bezárásról,
  • “az ügyvezető utasítása a hatályban lévő bérleti szerződések felmondására és a piac területének rendezésére.”

FRISSÍTVE: SZAVAZOTT A BIZOTTSÁG, JANUÁR 31. A DÁTUM

Vége a dalnak: a közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága 6 igennel és 2 tartózkodással voksolt a Cserkó bezásárának ügyében. A dátum január 31., egy korszak lezárul(t).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb