Közélet

KSH: 40%-kal többen haltak meg november elején, mint tavaly ilyenkor

40%-kal többen haltak meg november elején, mint tavaly ilyenkor, derült ki a KSH november eleji statisztikájából, ami szerint november 2. és 8. között 3356-an haltak meg Magyarországon, ami rekordmagas halálozási számot jelent az előző évek azonos időszakaihoz képest. 

Ezek az adatok azt mutatják, hogy a koronavírus – járvány ebben az időszakban már látványosan érezteti a hatását. Az elmúlt években ilyenkor 2400-2500 körüli halálozást tartottak számon, most viszont ennél sokkal kedvezőtlenebb adatok kerültek napvilágra.

Miután már egy hónapon át sokkal gyorsabban nő az összes elhunyt száma, mint a koronavírusban hivatalosan meghaltaké, így egyre inkább biztosnak tűnik, hogy valójában sokkal többen halnak meg koronavírusban, mint amennyi a hivatalos adat, illetve a vírus minden más ellátásra is kedvezőtlen hatást gyakorolhat – írja a 24.hu

Sajnos az adatok alapján várhatóan a következő hetekben még inkább meg fognak emelkedni a halálozási számok, hiszen a koronavírusban elhunytak heti száma november elején még hivatalosan 600 volt, most viszont már több mint 900.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb