Kikapcs

Szegeden indítja a Liszt Ferenc Kamarazenekar online téli koncertdömpingjét

Decembertől online követhetők a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjei, az első virtuális előadás csütörtökön látható a Filharmónia Magyarország szervezésében. A téli koncertdömping Szegeden indul a zenekar Járdányi Pál Szimfonietta című művével.

Az Erkel- és Kossuth-díjas zeneszerző idén lenne 100 éves, és nem mellesleg Lukácsházi Györgynek, a zenekar csellistájának nagyapja. Az előadáson Beethoven és Liszt művei is megszólalnak, megemlékezve a legendák idei 250. és közelgő 210. születési évfordulójáról.     

A szegedi koncert szólistája Szokolay Ádám, aki a nemzetközi kitekintésű Bartók Világversenyen tavaly első helyezésével nyerte el a lehetőséget, hogy felléphessen a zenekarral. A zongorista Liszt Ferenc Malédiction című zongoraversenyét adja elő vonószenekari kísérettel.    

Fotó: tehetseg.hu, a képen Szokolay Ádám

Az előadás élő közvetítése a Filharmónia Magyarország hivatalos Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és Vimeo-felületén lesz elérhető csütörtökön 19 órai kezdettel, a közvetítés linkjét a Liszt Ferenc Kamarazenekar is megosztja közösségi média-felületein.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar az évad első bérletes koncertjével pénteken 19.30-kor a Zeneakadémia színpadjáról jelentkezik. Dvorak Szerenádját és Vivaldi ikonikus darabját, a Négy évszakot Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével adják elő a zenészek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb