Mindenmás

Többek között a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium nyerte el az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet

Hat középiskola érdemelte ki idén az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet, melyet a nyertesek egy éven keresztül viselhetnek. November 27-én, rendhagyó online eredményhirdetésen mutatták be a 2020/2021-es év díjazottjait, illetve a tavalyi év kutatóiskolái ismertették kutatási eredményeiket. A díjazottak között szerepel a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, valamint megyénkből a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium is büszkélkedhet a nívós címmel.

Az SZTE TTIK először a 2007/2008-as tanévben hirdetett pályázatot az SZTE TTIK Kutatóiskolája cím és támogatás elnyerésére. A pályázaton az ország valamennyi középfokú oktatási intézménye és azon határon túli magyar középiskolák vehetnek részt, melyek magyar nyelvű képzést folytatnak a természettudomány, az informatika és a műszaki tudományterületen. A 2020/2021-es felhívásra kilenc középiskolai kutatócsoport adta be pályázatát, akik közül hatan 100.000 Ft és 200.000 Ft közötti támogatásban részesültek – olvasható a Szegedi Tudományegyetem közleményében.

Fotó: SZTE

A 2020/2021-es évben az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet viselheti a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium (Sopron), a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium (Zenta), a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola (Bonyhád), a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium (Csongrád), a Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium (Szeged), és a Kecskeméti Katona József Gimnázium (Kecskemét).

Pályázni minden évben olyan kutatási programmal lehet, melynek egyik témavezetője a TTIK oktatója vagy kutatója, illetve a középiskola egyik tanára. A nyertes pályázóknak egy évük van elvégezni a kutatói munkát, az eredményekről a zárórendezvényen kell előadásban beszámolniuk. A címet a támogatottak a pályázat évében viselhetik.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb