Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Pierrot, online koncert és színházi előadás is vár ma otthon!

Egy élő előadást is megnézhetsz ma az Örkény Színház jóvoltából, de elhozzuk neked 2012 egyik legmegosztóbb filmjét is. Ha inkább kimozdulnál, sétálj egyet az adventi fényekben pompázó Szegeden, de ha szereted a 90-es éveket, mindenképp legyél otthon, amikor te is becsatlakozhatsz a Pierrot munkásságát boncoló poptörténeti beszélgetésbe!

IDÉZZÜK FEL PIERROT LEGNAGYOBB ZENEI SIKEREIT!

Délután 18:00-tól Pierrot lesz Lévai Balázs vendége a Csibészekben. A magyarországi könnyűzene közelmúltját körüljáró Azok a régi csibészek poptörténeti beszélgetéssorozat célja, hogy szórakoztató formában, első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról, az ifjúsági kultúráról.

A 2015 tavaszán indult talkshow keretében a Kádár-korszak meghatározó muzsikusai idézték fel emlékeiket a korszak hangulatáról, lehetőségeiről, légköréről. 2019. decemberével a rendezvénysorozat „generációváltáson” ment keresztül: a Csibészek ’90 eseményein Lévai Balázs beszélgetőtársai a nyolcvanas, kilencvenes években induló zenészek lesznek. A járványügyi intézkedésekre való tekintettel ezúttal az esemény kizárólag online streamen keresztül lesz követhető a Volt egyszer egy beatkorszak blog Facebook oldalán.

ÉLVEZD BOROS MISI ZONGORAESTJÉT OTTHONRÓL!

Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, hisz fiatal kora ellenére meghódította már a világ számos koncertszínpadát. Rengeteg fiatalt motivált Misi sikertörténete és fantasztikus játéka. A zongoraművész célja az, hogy még több fiatalnak megmutassa, milyen csodálatos dolog, ha az ember tud hangszeren játszani. Az előadás 19:00-tól kezdődik, ezen a linken.

VÁLTSD BELÉPŐT AZ ÖRKÉNY SZÍNHÁZ ONLINE ELŐADÁSÁRA

Ma este 19:30-tól állítja színpadra az Örkény István Színház az Andromakhét, a félreértések és tévedések humoros, ám elgondolkodtató darabját. Az egysoros leírás szerint Oresztész szereti Hermionét, aki szereti Pürroszt, aki szereti Andromakhét, aki szereti Hektórt, aki halott. A főszerepet Hámori Gabriella játssza, az előadást itt lehet megtekinteni.

NÉZD MEG A FELHŐATLASZT A FILM CAFÉN!

Hatalmas blöff vagy egy intelligens közönségfilm? Leginkább ez a kérdés foglalkoztatta a filmkritikusokat 2012-ben a Felhőatlasz bemutatóján. A Tom Hanksszel, Halle Berryvel és Hugh Granttel felálló, a Mátrix rendezőit a direktori szélben tudó alkotás mindenképp nagy dobásnak számított, de művészi értékeiről azóta is megoszlanak a vélemények, de abban nincs vita, hogy a Felhőatlasz bizony nem rossz film. Erről te is meggyőződhetsz 21:00-tól a Film Cafén!

SÉTÁLJ EGYET AZ ADVENTI FÉNYEKBEN POMPÁZÓ SZEGEDEN!

Ritka gyönyörű lett Szeged idei díszkivilágítása: összesen 20 kilométernyi fényfüzér díszíti a közterületeket, magabiztosan lekörözve a többi vidéki nagyvárost – ez a főváros után a legnagyobb rendszer Magyarországon. Ha sötétedés után van pár perced, te is sétálj egy nagyot Szegeden!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb