Mindenmás

Malacok, malacok mindenütt: Szőregen és a főúton is randalíroztak a röfik

Disznó egy hétvégénk van: pénteken két, körülbelül 250 kilogrammos anyadisznó rohangált az M85-ös főúton, míg Szőregen egy kismalac szabadult el. A két eset közül a sztrádás volt a veszélyesebb: az állatszállító teherautóból kipotyogott egyenként negyed tonnás röfik simán okozhattak volna súlyos balesetet is, hála az égnek nem így lett.

MALACSÁG 01.: SZŐREGEN EGY CUKI KÓBOR-KISMALAC TÚRJA A KERTEKET

Amióta az emberiség rákapott a kedvtelésből tartott háziállat műfajára, rengeteg féle-fajta négylábú szökött meg a gazdijától:

  • kutya,
  • macska,
  • tarajos sül (lásd a legutóbbi, szegedi esetet),
  • óriáskígyó, egzotikus pók, kaméleon és egyéb kevésbé cukkancs állatkák,
  • és többek között a Mike Tyson-tól meglépett tigris, aki majdnem széttépett egy nőt – a bunyóikon végül 200 ezer font (82,5 millió Ft) fájdalomdíjat fizetett ki neki, hogy az nehogy feljelentse őt.

Viszont valahogy úgy tűnik, a szökésben lévő malacokra nem voltunk felkészülve. A Szegeden Láttam Facebook csoportban tették közzé ezt a négy lábon járó, gazdáját kereső cukiságot:

“Nem hiányzik valakinek? A Szeged – Szőregi út 106. körül dúrja a kerteket” – írta az egyik felhasználó két napja.

Szóval, ha hiányzik egy malacod, nézz szét a környéken, hátha…

MALACSÁG 02.: NEGYED TONNÁS KOCÁK ROHANGÁLTAK A FŐÚTON

Két, körülbelül 250 kilogrammos anyadisznót láttak pénteken az M85-ös főúton – írja az Index. Egy járművezető lencsevégre kapta, ahogy a jószágok lazán szaladgálnak a sztrádán. A fotó készítője azt mondta az Indexnek, hogy először nem hitt a szemének. 

A Magyar Közút közlése szerint az M85-ös autóúton a reggeli órákban egy állatokat szállító kisteherautónak kinyílt az ajtaja, így a járműből kiesett a két állat. Az eset a rábaközi pihenőhelyhez közel történt, a tulajdonosnak, a rendőrségnek és a lap munkatársainak sikerült a jószágokat a pihenőhelyre terelni és visszavezetni a kisteherautóba.

Szerencsére baleset nem történt.

Óvatosan a röfikkel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb