Mindenmás

Potencianövelő szert csempészett Szegeden egy férfi, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a dán állampolgárságú férfival szemben, aki 2020. október elején 251 napra elegendő potencianövelő szert csempészett.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 30-án jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen az általa vezetett dán honosságú gépkocsi vezetőjeként. A bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésre nemleges választ adott. Az ezt követően elrendelt tételes vámvizsgálat során az eljáró pénzügyőrök a gépjármű csomagtartójában levő bőröndből 21 doboz, dobozonként 7 tasak, valamint 19 doboz, dobozonként 4 tabletta gyógyszert foglaltak le.

Fotó: avilagtitkai.com

A vádlott által becsempészni szándékozott szildenafil hatóanyagú gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező egészségügyi termékek. Az egy személynek 251 napra elegendő mennyiség nem a személyes szükségletek kielégítésére szolgáló, indokolatlan nagyságú, kizárólag arra engedéllyel rendelkező gyártó, vagy nagykereskedő hozhatta volna be az ország területére. A vádlott részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszergyártói, vagy gyógyszer nagykereskedői engedélyt nem adott ki.

Fotó: dehir.hu

A járási ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja. Vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalával, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására, valamint a lefoglalt termékek elkobzására tett indítványt.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróág fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb