Mindenmás

Több tűzeset és műszaki mentéshez is riasztották a megyei tűzoltókat a hétvégén

A hétvégén több tűzesethez és műszaki mentéshez is riasztották a megyei tűzoltókat.

SZOMBATON ÁROKBA HAJTOTT EGY AUTÓ ÉS LÁNGOLT EGY MELLÉKÉPÜLET ZÁKÁNYSZÉKEN

Szombaton Csanádpalotánál árokba hajtott egy személyautó, a vezetője nem tudott kiszállni a roncsokból. A hivatásos egységek kiemelték a sofőrt, majd áramtalanították a járművet. Emellett tűz volt egy zákányszéki tanya melléképületében is délelőtt. A helyszínre a ruzsai és a szegedi tűzoltók érkeztek ki, akik azonnal megkezdték az oltást. A tűzben két ember megsérült, őket mentőhelikopter vitte kórházba. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét hajtott végre, a tűz okát vizsgálják. Majd tűzifa kapott lángra egy domaszéki tanya melléképületében, ahová szintén a szegedi és a ruzsai egységek ugrottak ki és két vízsugárral fojtották el a lángokat, a beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a főépületben. Senki sem sérült meg. 

ROSSZUL LETT EGY IDŐS BÁCSI ÉS FÁNAK ÜTKÖZÖTT EGY AUTÓ

Egy idős férfi rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak szombaton. A Zsitva soron egy második emeleti lakásához riasztották a szegedi hivatásos egységet. A tűzoltók hidraulikus szerszámok segítségével nyitották fel a lezárt lakást, ennek köszönhetően a mentőszolgálat megkezdhette a beteg ellátását. Emellett fának ütközött egy személyautó este Mindszentnél. A sofőr a roncsok közé szorult, a hódmezővásárhelyi és a szentesi tűzoltók szabadították ki a járműből. A műszaki mentést teljes útlezárás mellett végezték el az egységek. 

TŰZHELYEN FELEJTETTEK EGY EDÉNYT VASÁRNAP SZEGEDEN ÉS AZ ÚTTESTRE DŐLT EGY FA MÓRAHALMON

A tűzhelyen felejtett edény füstölt egy szegedi lakásban vasárnap. A város hivatásos tűzoltói visszahűtötték a forró edényzetet, majd hőkamerával vizsgálták át az épületet. Senki sem sérült meg. 

Fotó: gyorplusz.hu

Úttestre dőlt egy fa Mórahalom külterületén, az 5514-es úton vasárnap. A fa akadályozta az autósok forgalmát is, az arra közlekedőt kérték a tűzoltók segítségét. A mórahalmi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést. Délután Szegeden, a Tarnóci utcában is kidőlt egy több méter magas fa, a szegedi egységeket riasztotta a főügyelet. este pedig Ruzsa külterületéről érkezett lakossági bejelentés kidőlt fáról, a mentést a helyi katasztrófavédelmi őrs egysége rövid idő alatt elvégezte. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb