Mindenmás

Zéró tolerancia: végrehajtandó börtönt kért az ügyészség az ittasan vezető szegedi férfira

A zéró tolerancia jegyében végrehajtandó börtönt kért a Szegedi Járási Ügyészség egy ittasan vezető szegedi férfival szemben, aki idén augusztusban korábbi jogerős elítélése és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett alkoholfogyasztását követően.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 29-én éjfél körül közlekedett Szeged belterületén az általa vezetett személygépkocsival. A szolgálatot teljesítő helyi rendőröknek gyanús lett az autó bizonytalan úttartása, ezért igazoltatták a férfit. Az ellenőrzés során megállapították hogy a vádlott szeszes italt fogyasztott, bűncselekményi értékhatárt meghaladó mértékű ittas állapotot eredményező mértékben.

A vádlott a cselekményt a korábban vele szemben hasonló jellegű cselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből való feltételes szabadságra bocsájtás és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követte el.

A járási ügyészség a vádlottal szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat, amelyet különös visszaesőként követett el. A vádiratában a járási ügyészség a vádlott előéletére és személyében rejlő társadalomra veszélyességre is figyelemmel végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, a járművezetéstől való eltiltás mellett.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb