Mindenmás

Belehalt sérüléseibe a zákányszéki tűzesetben érintett, fiatal szegedi lány

Belehalt sérüléseibe az a fiatal szegedi lány, aki súlyosan megsérült a szombati, zákányszéki tűzesetben. Az életéért küzdő fiatal megsegítésére szinte az egész Szeged megmozdult, a Szeged365.hu-n pedig veletek, olvasókkal közösen toboroztuk a véradókat. A tragikus hírt a lány testvére osztotta meg közösségi oldalán.

Ahogyan arról mi is hírt adtunk, illetve tegnap este az RTL Híradó is beszámolt, szombaton délelőtt tűz keletkezett egy ötven négyzetméteres melléképületben Zákányszék külterületén. A tűzesethez a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik mellett a helyszínre mentőhelikopterek is érkeztek.

https://www.youtube.com/watch?v=EJ-jc2wgqi4

Nem sokkal később a baleset után Hangai József, az Országos Mentőszolgálat, Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének regionális kommunikációs munkatársa az e-mailben feltett kérdésünkre mindezt megerősítette, sőt kiemelte, hogy a helyszínre 2 mentőhelikopter, egy mentőgépkocsi és egy rohamkocsi is érkezett, ahol két, életveszélyes égési sérülést szenvedett személyt láttak el, majd légi úton az égési centrumba szállították őket.

Mint az az RTL Híradó anyagából tegnap kiderült: egyikük egy szegedi lány volt, aki a hétvégét barátjánál töltötte. A fiúval szombaton reggel egy fatüzelésű kazánba szerettek volna begyújtani, amihez elméletileg benzint is használtak, ez okozhatta a bajt.

A fiú a kórházba szállítását követően meghalt, barátnője pedig csak néhány nappal élte túl őt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb