Közélet

Lelki toprongyoknak, h@lye libáknak nevezte az anyákat az Orosházi Kórház főorvosa

Hétfőn arról számoltunk be, hogy egy irtó cukisággal fogadták az újdonsült édesanyákat az Orosházi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán, hiszen mikulásruhába öltöztették az újszülötteket. Mára ez úgy tűnik, hogy átcsapott egy heves szócsatába, hiszen méltatlan szavakkal jellemezte a kommentelőket – többségükben édesanyákat – az Orosházi Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának főorvosa, miután nem mindenkinek tetszett, hogy a kórház december 6-án mikulásjelmezbe öltöztetett újszülöttekről készült fotót osztottak meg a kórház Facebook-oldalán.

MAJD JÖTT A LELKI TOPRONGYOK BESZÓLÁS

Lényegében az történt, hogy volt néhány szülő, akiknek a fotó közzététele nem tetszett, és szóvá tették azt kommentben, majd jött Huhn Lajos és kifejtette számukra, a nem éppen kedves véleményét:

TOVÁBB FORRT AZ INDULAT

Mindezeket követően a Békés Születéséért Támogatókör is beszállt a szócsatába. Így nyilatkoztak:

“Huhn Lajos, az Orosházi Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa az alábbi sorokkal jellemezte azokat, akik szóvá merik tenni, hogy a szeparált mikulásbabák fotói ártalmas gyakorlatot jelenítenek meg, és ezáltal normalizálják is az. Így bennünket is. Mélységesen felhábrítónak és elfogadhatatlannak tartjuk ezen megnyilatkozásait” – majd hozzátették, az ügyet ezzel nem zárják le, panaszlevelet küldenek a betegjogi képviselőnek, a kórházigazgatóságnak és a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának is.

Forrás: Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb