Közélet

Úgy fest, jöhet a létszámstop a bevásárlóközpontokban

Elképzelhető, hogy megszüntetik a vásárlási idősávot, és ezzel egy időben négyzetmétertől függően szabályozhatják az üzletekben egyszerre tartózkodók létszámát – írja a Magyar Nemzet. Az innovációs szaktárca jelezte, hogy zajlanak az egyeztetések a kereskedelmi szervezetek javaslatairól.

Mint ahogy ma délelőtt megírtuk, az Idősek Tanácsa is támogatja az időseknek fenntartott vásárlási idősáv felfüggesztését legalább a hétvégére, de akár a teljes karácsonyi időszakra:

Mindemellett a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a létszámkorlátozásról szóló javaslat is egységes támogatást élvezhet, főként, ha azt az idősáv kiváltásával együtt vezetik be. Akárcsak az innovációs szaktárca, Gulyás Gergely miniszter is jelezte, hogy zajlanak az egyeztetések a kereskedelmi szervezetek azon igényéről, amely a létszámot korlátozza, ahogy az idősáv eltörlését is javasolják az ágazati szereplők, mivel fokozódik az év végi tömeg a boltokban, így az egész nap folyamán vásárló idősebb vevők biztonsága lehet kevésbé megerősített. Így még az ezüstvasárnapi hétvége várhatóan bőséges bolti látogatottsága előtt minden esély megvan arra, hogy bejelentsék a döntést.

Vagyis: holnap, azaz pénteken bejelenthetik a létszámstopot – magyarán mondva azt, hogy négyzetméter alapon meghatározzák, egyszerre hányan férnek be adott időben egy kereskedelmi egységbe.

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb