Mindenmás

Parádés időzítés: járdarekonstrukció miatt szüntettek meg parkolóhelyeket Szeged belvárosában

Járdarekonstrukciós munkálatokat végeznek a Feketesas és a Kígyó utcákban, melyeknek köszönhetően 1.) lesz szép és új járda, 2.) a maradék belvárosi parkolóhelyek egy részét is sikerült ideiglenesen megszüntetni – mindezt az ingyenes parkolás és a karácsonyi hajrá időszakában. Az érintett szakaszokat kordonok és táblák jelzik, a feleslegesen bátor autósok négykerekűit az illetékesek elszállíttatják.

Az érintett részek:

  • 2020. december 9 – 14. között a Feketesas utca Nagy Jenő és Kígyó utcák által határolt,
  • és 2020. december 10 – 17. között a Kígyó utca Kiss Menyhért és Feketesas utcák közötti szakasza.

NOVEMBER 4. ÓTA MINDEN REGGEL “CHALLENGE DAY” INDUL SZEGEDEN

A címben szereplő “parádés” kifejezés idézőjelben értendő, az ingyenes parkolás bő egy hónappal ezelőtt történt bevezetése óta science fiction Szeged belvárosában parkolóhelyet találni:

…és bizony úgy fest, ez minimum január 11-ig így is marad majd:

HAB A TORTÁN: A FEKETESAS ÉS A KÍGYÓ UTCA IS ELESETT

A hivatalosan december 9-én megkezdett és 17-ig tartó járdarekonstrukció a Feketesas és a Kígyó utcákat érinti, az előbbi a Nagy Jenő és a Kígyó utcák közötti, az utóbbi a Kiss Menyhért és a Feketesas utcák közötti szakaszon kapott a sorstól. Hogy a felújításra miért pont most, az ingyenes parkolás és az ünnepi hajrá (amikor a belvárosi üzletek elvileg egy kis “extra” bevételhez juthatnának – már ha le lehetne parkolni a környékükön) ideje alatt volt szükség, nem értik a problémát jelző olvasóink sem. Rákérdeztünk a miértekre a Szeged Pólus Nonprofit Kft-nél is – amint megérkezik a válaszuk, jövünk vele.

Török Kornél kollégánk kiugrott a helyszínre, így fest a helyzet:

A grafitszürke Citroen gazdájának maximális jó szándékkal üzenjük: szerintünk álljon máshová, ez így drága lesz…

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb