Közélet

Letartóztatták a szegedi virológust is betámadó Gődény Györgyöt

Letartóztatták a szegedi virológust is betámadó Gődény Györgyöt, a hírt a járványszkeptikus felesége osztotta meg hivatalos közösségi oldalán – írja az Index. A vírustagadó férfi az elmúlt időszakban többször is kritizálta a koronavírus ellen küzdőket és az annak terjedése érdekében hozott intézkedéseket. Emellett pedig rendszeresen állt be olyan szakértőkbe, mint például a szegedi Boldogkői Zsolt.

“Hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei…” – fogalmazott Gödény Melinda. Felesége a követőktől kért támogatást férjéért: “Megfélemlítéssel és lejáratással mi nem vagyunk eltántoríthatók! Az idő bennünket igazol és az erő is velünk van, ezért hozzuk létre azt a nagy és közös erőteret, ami másoknak is példamutató lesz” – írta a lap.

Gődény Györgynek rémhírterjesztés, törvénysértő aláírásgyűjtés és 2018-as kamupártja miatt is fájhat a feje az Index szerint.

A vírustagadó ellen Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdése után indult nyomozás. A politikus arról érdeklődött ugyanis Polt Péter, legfőbb ügyésznél, hogy hol marad a fellépés a vírustagadókkal, és járvány elleni védekezés ellen kampányolókkal szemben. A politikus szerint Gődény oltásellenes aláírásgyűjtése vélhetően törvénysértő és adatvédelmileg is aggályos.

Kocsis-Cake szerint Gődény ténykedése ugyanis felveti a rémhírterjesztés alapos gyanúját. Ráadásul Gődény kamupártja a 2018-as országgyűlési választások előtt 150 millió forint állami támogatást vett fel pártja finanszírozása céljából, és ezt az összeget azóta sem fizette vissza az államnak, pedig az kötelessége lett volna, miután a politikai „erő” nem érte el az egy százalékot a választáson.

Polt Péter válaszul azt írta, hogy a képviselő kérdéseit feljelentésként értékelte, ezért azt továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, ugyanis a hatóságnak kell megítélnie, hogy van-e helye a nyomozás elrendelésének. 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb