Közélet

Kiengedték Gődény Györgyöt

Kihallgatását követően szabadon engedte a rendőrség a vírustagadó Gődény Györgyöt, akit az Index információi szerint rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás ügyében állítottak elő.

A járványszkeptikusnál tartott házkutatás során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Gődény György számítógépét is lefoglalták. A gyógyszerész végzettségű, de praxisengedéllyel nem rendelkező férfit gyanúsítottként hallgatták ki rémhírterjesztés gyanúja miatt, de nem vették őrizetbe. Az információk szerint egy Facebook poszt alapján állították elő, amiben erős utalást tett arra, hogy a koronavírus elleni vakcinák halálosak. 

Az üggyel kapcsolatban Gál Kristóf az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, a Nemzeti Nyomozóiroda kiberbűnözés elleni főosztálya és a készenléti rendőrség péntek reggel négy olyan személy lakásán tartott házkutatásokat, akik vírusszkeptikus tartalmakat osztottak meg az interneten.

A törvény szerint az a rémhírterjesztő, aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítja. Emiatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írja az Index.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb