Mindenmás

Napi pakk, szombat: Sinatra szülinap, ma is meló, bye bye idősáv Szegeden is

Bár ma még a hátunk közepére sem kívánjuk, pár nap múlva sokkal jobban fog esni, hogy előre ledolgoztunk egy napot. Amúgy sem lesz túl kellemes a mai, kinti időjárás, de legalább a világ egyik leghíresebb énekesének dalaival múlathatjuk az időt. Húzz bele a melóba, és bekkeld ki a szombatot a Szeged365-tel!

ŐK ÜNNEPLIK MA A NÉVNAPJUKAT SZEGEDEN

Gabriella, Bulcsú, Csepel, Johanna, Santál – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 199 éve született Gustave Flaubert francia prózaíró, a realista regény atyja, a lélektani regény mestere, a Bovaryné és az Érzelmek iskolája szerzője.
  • 194 éve jött világra Martha Jane Coston feltalálónő, a tengeren használt színes jelzőrakéták feltalálója. Martha 1847-ben hirtelen megözvegyült, elhunyt a férjének naplójában találta  a színes fáklyákra vonatkozó leírásokat. Férje emlékére 10 éven keresztül dolgozott tudósokkal és katonatisztekkel, hogy kikísérletezzék a hosszútávon világító fáklyát. Egy családi kirándulás alkalmával Martha tűzijátékot látott és rájött hogyan építheti be azt a terveibe.
  • 157 éve megszületett Edvard Munch norvég expresszionista festő, a Sikoly alkotója.
  • 107 éve született Csik Ferenc olimpiai bajnok úszó, orvos, lapszerkesztő.
  • 105 éve látta meg a napvilágot Frank Sinatra többszörös Grammy- és Oscar-díjas, olasz származású amerikai énekes, zenész, színész.
  • 88 éve született Dalnoki Jenő olimpiai bajnok labdarúgó, edző.
  • Ma lenne 77 éves Rajhona Ádám, Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész, érdemes művész, a Megáll az idő, az Egészséges erotika, a Roncsfilm, és A napfény íze szereplője.
  • 50. születésnapját ünnepli Jennifer Connelly színésznő, a Rekviem egy álomért és az Egy csodálatos elme szereplője.

FELHŐS LESZ A MAI IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

 Azért, hogy ne legyen annyira egyhangú a szombatunk, reggel kapunk egy kis ködöt és párát, éjjel pedig egy alapos elborulást is. Szerencsére eső nem fog esni, de a felhozatal inkább lesz őszies, mint télies.

VISZLÁT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV!

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben.

MA HIÁBA VÁROD A KUKÁSAUTÓT

Meló ide vagy oda, december 12-én, a szombati munkanapon szemétszállítás nem várható, de a hulladékudvarok nyitva lesznek Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb