Közélet

Nemesi Pál: “Az Európai Unió következő, 2021-2027-es költségvetési ciklusa nagy lehetőség a Dél-Alföldnek, benne pedig minden településnek!”

Nemesi Pál a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéseiért felelős kormánybiztosa a Szeged365.hu-nak elárulta, hogy 2020. december 10-én csütörtökön tartották meg a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztési stratégia megalkotásának záró rendezvényét.

“Nagyon büszke vagyok az elvégzett munkára, mert az első nagy lépést megtettük afelé, hogy a Dél-Alföldön élők mihamarabb érezzék a gazdaságfejlesztés jótékony hatásait! Elképesztően sok munka vár még ránk, de az első nagy lépcsőfokot sikeresen vettük azzal, hogy elkészült a közel 500 oldalas stratégia, és az leadásra került a minisztériumok felé. Köszönöm a több, mint száz munkatárs fáradhatatlan munkáját!”- nyilatkozta Nemesi Pál kormánybiztos.

Külön jó hír, hogy az ország gazdaságfejlesztési zónái közül, elsőként készült el a Dél-alföldi Gazdaságfejelsztési Zóna komplex fejlesztési stratégiája. A dokumentum megalkotásának záró rendezvényén Nagy Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: “A gyorsaság nem ment a minőség rovására, és külön szeretnék gratulálni az elkészült stratégiához Nemesi Pál kormánybiztos úrnak, és mindenkinek aki részt vett ebben az eredményes munkában!” 

Külön gratulált kormánybiztos úrnak dr. Botos Gyöngyvér a Miniszterelnökség településfejlesztésért felelős helyettes államtitkára is, és megerősítette, hogy a fejlesztési stratégiában kidolgozott tervek megvalósításában rájuk is számíthat a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna.

A rendezvényen a Szegedi Tudámyegyetem vezetősége mellett Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét város polgármestere is gratulált az elvégzett munkához, és Nemesi Pál kormánybiztossal maximálisan egyetértett abban, hogy a lehető legnagyobb sikert komplex fejlesztési gondolkodással, és összefogással lehet elérni! 

Nemesi Pál emlékeztetett rá, hogy a gazdaságfejlesztési munka akkor kezdődött régiónkban, amikor Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére elindult a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiájának kidolgozása. 

A feladatot elsőként a Szegedi Tudományegyetem koordinálta, 3 munkacsoport közreműködésével – versenyképesség munkacsoport, határon átívelő társadalmi kohézió munkacsoport, klímabarát, erőforrás-hatékony környezeti fejlesztések munkacsoport.

“Az Európai Unió következő, 2021-2027-es költségvetési ciklusa nagy lehetőség a Dél-Alföldnek, benne pedig minden településnek. De nem áltatok egyetlen egy gazdasági szereplőt sem, ez bizony kemény munka lesz, de ha jól dolgozunk, akkor mindenki aki ebben a régióban él saját bőrén fogja érezni a gazdaságfejlesztés jótékony hatásait”- fejtette ki Nemesi Pál kormánybiztos. 

A beszélgetés végén Nemesi Pál kormánybiztos azt is elárulta, hogy az egészségügyi vészhelyzet miatt nagyon sok embernek kell a segítség, ezért folytatja a tavasszal megkezdett maszkok osztását, és a szolidaritási munkánkat is nagyon köszöni a kollégáinak. 

Nemesi Pálnak, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosának előző, a Szeged365.hu-nak adott interjúját itt olvashatod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb