Mindenmás

Csalók éltek vissza a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Zsombi nevével – a kisfiúért Szegeden is folyik a gyűjtés

Csalók éltek vissza a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Zsombi nevével, akinek a gyógyulásáért hetek óta immár Szegeden is folyik a gyűjtés. Az esetről a kicsi szülei hivatalos közösségi oldalukon adtak hírt.

Ahogyan azt néhány hete mi is megírtuk, a szegediek is gondolkodás nélkül fogtak össze annak az SMA betegségben szenvedő kisfiúnak a megmentéséért, akinek mielőbb a világ legdrágább gyógyszerére (730 millió forint) lenne szüksége annak érdekében, hogy a társaihoz hasonlóan maga is teljesértékű és boldog életet élhessen. A Napfény Városában kezdetét vette a plüsskommandó és ezzel együtt a 10 hónapos csöppség gyógyulásáért való összefogás is. Zsombi szülei azonban a gyűjtés előrehaladtával több helyről is olyan visszajelzéseket kaptak, amelyek szerint több, magukat Zsombi rokonának kiadó személy is házról-házra járt az országban és azt hazudta, hogy a beteg kisfiúnak gyűjt, miközben feltételezések szerint saját zsebbe tette a pénzt.

https://szeged365.hu/2020/11/26/plussallatokban-uszik-szeged-szuper-osszefogas-vette-kezdetet-a-sulyos-betegsegben-szenvedo-zsombiert/

„Egyetlen egy rokonunk, barátunk vagy önkéntesünk sem „házal”. Kérünk minden támogatónkat, hogy legyen óvatos és elővigyázatos azokkal kapcsolatban, akik otthonukban, esetleg munkahelyükön megjelenve magukat Zsombi nagymamájának, nagybátyjának, vagy testvérének kiadva készpénzt kérnek el”- áll a szülők által kiadott közleményben.  

Mint azt írták: feljelentést fognak tenni a rendelkezésükre álló adatok alapján, ugyanis a gyűjtésben résztvevő önkéntesek, akik perselyt helyeztek el egy-egy eseményen vagy egyéb nyilvános helyszínen, eddig minden esetben rendelkeztek névre szóló, lepecsételt megállapodással a Szép jövőért Zsombornak Alapítvánnyal, amit rendszerint be is tudtak mutatni. Ellenben a csalókkal, akik nem tudták azt igazolni, hogy a gyűjtés tényleg Zsombiért folyik.

A szülők kétség felmerülése esetén kérik, hogy a támogatók IDE kattintva tegyenek náluk panaszt.

A cél továbbra is a 730 millió forint összegyűjtése. A 10-én megosztott egyenleg alapján ebből jelenleg 331 366 282 Ft van már meg.

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlaszáma: 11734152-21916838

IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000

SWIFT kód: OTPVHUHB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb