Mindenmás

Határsértőket és egy embercsempészt kaptak el a szegedi rendőrök

A rendőrök 19 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök december 12-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három esetben, összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, eritreai, líbiai, iraki, illetve algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei december 12-én 20 óra 25 perckor Szeged közelében, az 55-ös számú főút 7-es kilométerszelvényében állítottak meg egy magyar honosságú gépkocsit. Az autót egy afgán férfi vezette, rajta kívül még hat, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a járműben, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az afgán sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá december 12-én 22 óra 20 perckor négy határsértőt fogtak el Nagylak külterületén, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a férfiakat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb