Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Madarak, ingyenes festés és Depeche Mode vár rád kedd este

A kedd épp annyira lesz izgalmas, amennyire azzá tesszük! Most is összeszedtünk egy csokor tennivalód délutántól egészen estig: érkezik egy klasszikus biohorror/thriller az öreg Hitchcock rendezésében, egy zenei időutazás korhű hangszerektől egészen a Depeche Mode-ig, a legkisebbek vagy a magukat annak gondolók pedig festhetnek egy szépet.

FESS EGY MACIT KAKAÓVAL!

Este 18:00-kor ecseteket a kézbe! Ingyenes közös festés kezdődik a Budapaint facebook oldalán, a részvételhez nem kell más, csak akrilfesték és egy A4-es lap. Igaz, a program gyerekeknek szól, de a vállalkozó szelleműek is kipróbálhatják kézügyességüket.

BEREPÜLNEK A MADARAK

Némiképp szokatlan időpontban, 18:30-kor kezdődik Alfred Hitchchock legendás thrillere, a Madarak az AMC műsorán. A történet alapja, hogy Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe.

Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

KORHŰ HANGSZEREKKEL DOBJA FEL AZ ESTÉT AZ ORFEO

Este 19:00-tól kezdődik a Filharmónia virtuális koncerttermében az Orfeo Zenekar fellépése. A formáció a régi zenei kompozíciók egyik legautentikusabb képviselője hazánkban. A kaposvári koncerten Haydn Napszak-szimfóniák című művét adják elő, az est koncertmestere Paulik László.

TÖRD MEG A CSENDET A DEPECHE MODE-DAL!

Nem mai csirkék már, de még mindig piszkosul jó zenét nyomnak: ők a synthpop és new wave brit fenegyerekei, a Depeche Mode, akik több alkalommal koncerteztek már Magyarországon is. Igaz, most nem egy budapesti vagy soproni fellépést hoztunk el, hanem a 2002-es One night in Parist, egész egyszerűen azért, mert tényleg baromi jó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb