Mindenmás

Több tucat határsértőt és két embercsempészt kaptak el Szeged közelében

A rendőrök 29 határsértővel, valamint két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök december 14-én 5 óra 30 perc és december 15-én 17 óra 30 perc között három esetben, összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Deszk és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei december 14-én 23 óra 15 perckor Szeged közigazgatási területén vontak igazoltatás alá egy magyar honosságú ponyvás tehergépkocsit, melyet egy román férfi vezetett. A jármű rakterében, a szállított szalmabálák között megbújva, a rendőrök 5 illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a román sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: MTI

Az egyenruhások december 15-én 0 óra 15 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során, egy román honosságú kisteherautóban 2 határsértőt találtak megbújva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv jár el.

A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség jelzésére december 14-én 21 óra 35 perckor a román határrendészek egy 18 fős migráns csoportot fogtak el román területen. A csoport tagjai iraki állampolgárnak vallották magukat. Az ügyben a román határőrizeti szerv idegenrendészeti eljárást indított az illegális migránsokkal szemben.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb