Sport

Gőzerővel menetel a szegedi Sárosi Laura válogatott tollaslabdázó a tokiói olimpia felé

A szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE képviseletében Sárosi Laura részt vehetett a múlt heti Eb-selejtezőn a magyar tollaslabda-válogatott tagjaként. Bár csapatszinten nem sikerült a kvalifikáció, az egyéni meccsét megnyerő Sárosi számára értékes volt a játéklehetőség a tokiói olimpia felé vezető úton.

Fotó: Badminton Europe

A tollaslabda-válogatottak Eb-selejtezőjét egyszerre több helyszínen rendezték meg, a magyar csapat az angolokkal, a svédekkel és az észtekkel játszott Milton Keynesben. A csoportból csak a legjobb együttes jutott a 2021-es Eb nyolccsapatos döntőjébe, így az erőviszonyok alapján sejteni lehetett, hogy ezért a pozícióért a magyar csapat nem lesz versenyben. A válogatott végül a csoport negyedik helyén zárt, a szegedi Sárosi Laura számára viszont így is jutott sikerélmény.

Fotó: Badminton Europe

“Hosszú ideje nem vehettünk részt nemzetközi tornán, így a magyar csapatban minden meccsen más játszhatta a női egyénit. Nagy öröm, hogy amikor megkaptam a lehetőséget az angolok ellen, nyerni tudtam, ez jó visszajelzés a formámat illetően” – mondta Sárosi.

A koronavírus-járvány miatt a tollaslabdaélet is leállt, a tokiói olimpia kvalifikációs rangsorát befagyasztották. Amikor ez megtörtént, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE sportolója kijutást érő helyen állt, és továbbra is úgy készül, hogy ott lehet majd a 2021-re halasztott játékokon.

Forrás: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb