Sport

Mol-Pick Szeged vs Telekom Veszprém: 12 góllal győzött az örök rivális

12 góllal, 24-36 – ra győzte le a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát az örök rivális Telekom Veszprém az újszegedi Városi Sportcsarnokban, a K&H férfi kézilabda ligában. Nézők a helyszínen nem voltak, M4 Sport közvetítés annál inkább, de inkább ne lett volna, csak elrontotta a csütörtök esténket.

Van néhány legendás rivális…

Tom és Jerry:

Alien vs Predator:

…és persze a Mol-Pick Szeged nomeg a Telekom Veszprém.

Ma este 7-től rivális űrlények helyett ők kergetőztek egymással, egészen pontosan a labdával az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Furcsa volt úgy nézni a rangadót, hogy egyrészt nem vagyunk ott a lelátón, másrészt senki más sincs ott. Juan Carlos Pastor előzetesen így nyilatkozott minderről: “A csapat lelke hiányzik majd a lelátóról. Minden ellenfelünk dolgát megnehezítik a szurkolóink, most nélkülük törekszünk a győzelem megszerzésére. A mi játékunkat a védekezés és a kapusteljesítmény határozza meg. Ez ha jól működik a meccsen, akkor tudunk könnyű gólokat szerezni. Ez fontos lesz, mint mindig. Támadásban pedig oda kell figyelnünk, nem szórhatjuk el a labdát, mert ellenfelünk egyik erőssége a gyors indulás. A Breszt és az Eger elleni győzelem kellő önbizalmat adok a játékosoknak, magabiztos játékot várok a rangadón is.” A két csapat legutóbb 2019. december 7-én találkozott, és habár azóta akár hatszor is megmérkőzhetett volna egymással, a világjárvány mindig közbeszólt. A pandémia miatt ezért a szurkolók kevesebbek lettek egy bajnoki, valamint Magyar Kupa-döntővel, és annak sem lehettek tanúi, ahogy elitegyütteseink megküzdenek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – utóbbira ugyanis megvolt az esély az előző kiírásban.

Az első félidő viszonylag fej-fej mellett haladt, viszont már itt érződött, hogy az elmúlt hetek-hónapok megpróbáltatásai (speciel a járványhelyzetre gondolunk) mély sebeket ejtettek a Kékeken. Az örök rivális energikusabbnak, eltökéltebbnek tűnt, melynek az eredménye egy viszonylag szoros első félidőt követően a másodikban jött ki. A vendégek – kettős emberhátrány ide vagy oda – kétgólos előnnyel mehettek a szünetre, a második játékrész elején viszont meglepően gyorsan elhúztak a bakonyiak. Nilsson, Marguc és Strlek könnyedén verte át Mirko Alilovicot, nem működött a védelmünk. Mínusz hatnál hiába kért időt Juan Carlos Pastor, az olló egyre jobban kinyílt. Az 50. percben már tíz góllal vezetett az örök rivális, majd a lefújásig ehhez még kettőt tett hozzá a vendég.

A két vezetőedző így látta a mérkőzést (via Pickhandball.hu):

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Mindenki más mérkőzésre számított. Gratulálok a Veszprém sima sikeréhez, a 35. perc után semmi esélyünk sem volt a győzelemre. Két különböző félidőt produkáltunk. Az első félidőben jól kezdtünk, majd sokat hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt. Tisztában vagyunk vele, hogy messze vagyunk a márciusi játékunktól. Remélem, hogy a világbajnokság után a rengeteg meccs, amit be kell pótolnunk, visszahozza a tavaszi szintünket. Három éve egyszer már nagy különbséggel kikaptunk itthon a Veszprémtől, akkor újrakezdtünk mindent és nagy győzelmeket arattunk utána. Elképesztően nehéz akkor nyerni, ha 36 gólt kapsz. Keményen kell dolgoznunk, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat és azt képviseljük, amit márciusban. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a BL négyes döntőjében.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Volt már jobb pillanatom… Gratulálok a Veszprémnek! Semmit nem valósítottunk meg abból, amit megbeszéltünk a héten. Idegesen és csalódottan játszottunk, a harcosságunkat is elvesztettük. Azt hiszem, nagyon jókor jön számunkra a téli szünet. A vb után újrakezdünk mindent. Vezettünk három góllal is, akkor nem tudom, mi történt velünk.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséggel tudunk nyerni Szegeden. Más-más járt mindenki fejében, nem feltétlenül kizárólag a rangadó, a négyes döntő is. Kevesen tudnak 3-4 gólnál nagyobb különbséggel nyerni ebben a csarnokban.

Lékai Máté, a Telekom Veszprém játékosa: – Köszönjük a gratulációkat, ma minden összejött nekünk, főleg a második félidőben. Álmainkban gondoltuk csak, hogy ekkora lehet a különbség, régen nyertünk már Szegeden. Csak szuperlativuszokban tudok beszélni a csapatunkról, mert sok hiányzónk ellenére is ekkora különbséggel nyertünk. Nem dönt ez a siker semmiről, de a presztízs mindig számít. Bízom benne, hogy a jövő heti négyes döntőre még jobb formába lendülök.

MOL-PICK SZEGED–Telekom Veszprém 24–36 (14–16)
Férfi kézilabda NB I., 13. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Bíró, Kiss O.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 5/2, Kaspárek 3, Bombac 1, Bánhidi 4, Mackovsek 5, Källman 1. Csere: Alilovic (kapus), Bodó 4, Gaber, Canellas 1, M Stranovsky, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – G. Marguc 6, Maqueda 2, Blagotinsek, R. Ferreira 1, A. Nilsson 7, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), P. Nenadics 8/2, Lékai 2, Markussen 2, Mahé, Tönnesen 3. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Fotók: Török Kornél, Szeged365.hu, Sólya Eliza, Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb