Mindenmás

Napi pakk, péntek: még ma add fel az ajándékot postán, Spielberg szülinap, ma is maradnak a felhők

Ma is szürke, borongós, felhős időjárás köszönt ránk Szegeden, de sokkal fontosabb, hogy még ma útjára kell indítanod a karácsonyi csomagokat, ha szeretnéd, hogy az ünnepek előtt megérkezzen a rokonokhoz! Ma ünnepli szülinapját Steven Spielberg és Brad Pitt, és ha jól figyelsz, pár tippet is adunk a tökéletes karácsonyfa megtalálásához.

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Auguszta, Dés, Dezsér, Dezsider, Dezső, Gracián, Graciána, Graciella, Haralda, Harmat, Harmatka, Karácson, Mária, Töhötöm, Zajzon – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a kisebbségek napja Magyarországon.
  • 164 éve született Joseph John Thomson angol Nobel-díjas fizikus, az elektron felfedezője.
  • 114 éve látta meg a napvilágot Zelk Zoltán költő.
  • 77 éve megszületett Keith Richards a Rolling Stones együttes gitárosa.
  • 74. születésnapját ünnepli Steven Spielberg Oscar-díjas filmrendező, a Cápa, a Harmadik típusú találkozások, a Jurassic Park, az E. T. és a Schindler listája rendezője. Érdekesség, hogy a szegedi születésű operatőrfenomén, Zsigmond Vilmos épp a Spielberggel közös munkájáért, a Harmadik típusú találkozások fényképezéséért nyerte el a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat 1978-ban.
  • 65 szál gyertyát fúj ma el Ray Liotta színész, a Nagymenők, a Menekülés Absolomból és a Copland szereplője.
  • 57 éves lett Brad Pitt, a Blöff, a Harcosok klubja és a Hetedik sztárja.
  • 42 éve jött világra Katie Homes színésznő, az Elhagyatva, A fülke és a Bosszúból jeles szereplője.
  • 40. születésnapját ünnepli Christina Aguilera amerikai énekesnő.

FELHŐS LESZ A PÉNTEK IS

Csak nem akar megérkezni a havazás Szegedre, marad a felhős, párás, álmosító, de legalább enyhe decemberi időjárás. A hajnali órákban ködre számíthatunk, a napsütésnek pedig egész pénteken búcsút inthetünk.

NEM KÜLDTED MÉG EL AZ AJÁNDÉKOT? IRÁNY A POSTA!

Amennyiben valaki karácsonyra csomagot szeretne feladni, azt legkésőbb december 18-ig tegye meg Szegeden is azért, hogy a küldemény december 24-ig biztosan megérkezzen a címzetthez.

MÉG NEM VETTED MEG A FÁD? SEGÍTÜNK MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES DARABOT!

Ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, úgy nincs karácsony fenyő nélkül sem. A frissen vágott, illatos, zöld növények szinte minden szegedi nappalijában megtalálhatók a szeretet ünnepén– vallják a kofák, akik a város legtöbb pontján már december elején elkezdték az értékesítést, ez pedig, ha akarjuk, ha nem, bizony azt jelenti, hogy nyakunkon a karácsony.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb