Gasztro

Megtaláltuk Szeged legjobb ár-érték arányú menüjét a Lugas vendéglőben

Sosem telt még ennyi kényszerű otthonléttel az ünnepi időszak, de ha már így történt, nem kell feltétlenül a konyhai sürgéssel-forgással tölteni a hideg téli napokat. Állítsd parkolópályára a házimunkát, és rendeld házhoz az ebéded Szegeden, ebben most ráadásul mi is segítünk: megmutatjuk neked a város legkedvezőbb árfekvésű kétfogásos ebédkínálatát a Lugas vendéglőben!

KÉT LEVES ÉS ÖT FŐÉTEL MINDEN NAP

Évtizedek óta a magyaros fogások kedvelt főhadiszállása az Algyői úti Lugas vendéglő, a vajdasági flekken, a falusi sertéskaraj és a magyar pecsenye, valamint a juhtúróval és húsos szalonnával töltött, kukoricapelyhes bundában sütött kisteleki betyáros mellett viszont Szeged legkedvezőbb árú menüjét is itt kínálják.

A Lugas vendéglő kínálatában minden nap két leves és öt főétel garantálja azt, hogy olyan kombinációt állíts össze, amit szeretni fogsz, a 790 Ft-os menüt pedig mindössze 100 Ft-os kiszállítási áron viszik házhoz Szegeden.

HATALMAS SÜLTES TÁLAKKAL KÉSZÜLNEK A KARÁCSONYRA

Karácsony előtt külön négyszemélyes sültes tálakkal jön a Lugas. Az első variáció főszereplője a kemencés mézes kacsacomb, amely malacsülttel és sörben pácolt csülökkel párosul, a könnyedebb fogások kedvelői pedig a rántott harcsát és a pontyot fogják szeretni rajta.

Készül ezen kívül egy összeállítás gödöllői csirkecombbal, fokhagymás sült oldalassal, sajtos-baconös göngyölt csirkemellel őzgerincben, és magyar pecsenyével, és egészen gazdagnak tűnik a Lugas haltál Orly módra készített rántott pontyfilével, igazi magyar rántott szürkeharcsával és panírozott tintahalkarikákkal. És hogy a főfogás mellett a köret is igazán élményszámba menjen, a Lugas weboldalán választhatunk birsalmás párolt káposztát, burgonyapürét, mézen sült gumós zöldségeket, fokhagymás-rozmaringos sült burgonyát és tejszínes-baconös kelbimbót is.

JANUÁRTÓL MÁR MEXIKÓI ÍZEKKEL IS

Januártól új időszámítás kezdődik az étterem életében: vadító tex-mex kínálattal bővül az étlap, amelyre pár klasszikus street food fogás is felkerül. Így a hideg téli időszakban is igazi forró hangulatot varázsolnak majd az autentikus déli ízek a szegedi asztalokra.

Az újításnak köszönhetően természetesen belekóstolhatunk a melegszendvics és a lepény mexikói szerelemgyermekébe, azaz a quesadillába, de igazi hiánypótlónak számít ropogtatni valók terén a nachos házi guacamole szósszal, és természetesen az arra járók egy hot-dogot vagy egy hamburger is megkóstolhatnak. Külön ínyencségnek számít majd a marha- és sertéshússal, illetve filézett csirkecombbal megspékelt tálak, amelyeket szintén a helyben készített avokádó krém tesz különlegessé. A hamburgerbucin kívül a Lugas szakácsai mindent házilag készítenek, egyelőre csak elvitelre és házhoz szállítással élvezhetjük a fogásokat, sőt rendelés esetén egy átlagban egy óra alatt ér el hozzánk a vacsora, mert minden fogást frissen készít el a stáb.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb