Mindenmás

Napi pakk, szombat: végre kisüt a Nap, és azt is eláruljuk, hogyan szerezz bödönös ajándékot Szegeden!

Kezdjük egyből egy jó hírrel a szombatot: még ha rövid ideig is, de úgy tűnik, hosszú idő után végre ismét láthatjuk a napsütést Szegeden! Ma ünnepli a születésnapját Csányi Sándor és Alyssa Milano is, és még azt is eláruljuk, hogy gazdagodhatsz egy Bödön piacos ajándékkal a hétvégén.

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Viola, Violetta, Bonifác, Bónis, Dárió, Dárius, Nemere, Orbán, Oros, Pelágiusz, Tea, Tétisz – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 207 éve megszületett Thomas Andrews ír kémikus, az ózon létezésének bizonyítója
  • 105 éve született Edith Piaf francia sanzonénekesnő.
  • 92 éve látta meg a napvilágot Vízvári György olimpiai bajnok vízilabdázó.
  • Ma lenne 85 éves Ranschburg Jenő pszichológus, gyermekpszichológus, a pszichológia tudományok kandidátusa.  Fő kutatási területe a fejlődéslélektan, a szocializáció, a klinikai gyermeklélektan, a fejlődési pszichopatológia.Különösen népszerű volt a televízióban a Családi kör című műsor szakértőjeként. Fontos volt számára a tudományos ismeretterjesztés, számos cikket írt napilapokban, népszerű folyóiratokban is. Aktív közéleti szerepet vállalt. Számtalan gyermek- és családpszichológiai könyv szerzője, több neves díj birtokosa volt. 2010-ben Hazám-díjjal tüntették ki. Korábban megkapta a Prima Primissima díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, a Pro Scola Urbis díjat, az Ifjúsági díjat és Budapest díszpolgára volt.
  • 79 éve megszületett Maurice White az Earth, Wind & Fire alapítója, ütőse, énekese, producere és dalszövegírója.
  • 70 éves lett Tímár Péter filmrendező, forgatókönyvíró, az Egészséges erotika, a Csinibaba és a Zimmer Feri alkotója.
  • 57 szál gyertyát fúj ma el Til Schweiger német színész, filmrendező, szövegkönyvíró és producer, a Becselen brigantyk és a Mezítlábas szerelem sztárja.
  • Közel sem látszik rajta, de 48 éve született a csodálatos Alyssa Milano színésznő, a Bűbájos boszorkák és a Ki a főnök: szereplője.
  • 45. születésnapját ünnepli Csányi Sándor színész, a Kontroll és a Coming out főszereplője.

MA VÉGRE KISÜT A NAP SZEGED

Véget ér a felhők diktatúrája, újra az életünk részévé válik a napsütés Szegeden! Bár a bennünk élő gyermek már a havazást várja, azért közel egy hetes borongós idő után igazán örülünk ennek a hírnek is.

BÖDÖNÖS AJÁNDÉK VÁR RÁD SZEGEDEN

Véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Szegeden. Most még fontosabb vért adni a Karácsony előtti időszakban, ugyanis az ünnepek alatt rendre megnövekszik a vérigény is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb