Szegedi Arcok

Íme a válasz: ezért kellett Hulk erejével tolni a 3F villamost az Anna kútnál

Mindig is tudtuk, hogy Szeged városát kő kemény, jó erőben lévő férfiemberek lakják, akik nem rettennek meg a kihívásoktól (nomeg némi könnyed, szerda esti testmozgástól sem). Az állításunkra a legjobb bizonyíték az a fotó, amelyen két daliás legény kézi erővel tolja meg a 3F villamost az Anna kútnál. A csütörtöki hírünk elég rendesen megmozgatta a fantáziátokat, most pedig befutott a Szegedi Közlekedési Társaság válasza is az ügyben. Íme az ok, amiért Fekete Lacit, Hulk-ot és a galaxis összes Sing Sing – JATE Klub – Hungi kidobóját együttesen lepipáló erővel kellett megtolni a villamost.

Az SZKT-nak feltett kérdésünk egyszerű volt: mi történt? A válasz egyenesen Majó-Petri Zoltán ügyvezető igazgató úrtól érkezett, szó szerint idézzük:

“Kedves Szeged365, kedves Sanyi!

A hír valós, a kép nálunk a segítség szimbóluma így az ünnepek előtt.

Történt, hogy a képen is látható útszakaszon a kereszteződésnél a gyalogos/kerékpáros átkelőhely előtt egy baleset elkerülése miatt a villamosnak hirtelen kellett fékeznie …

A vészfékezés során egy olyan felsővezeték szakasz alatt állt meg a jármű, ami sosincs áram alatt: ezen a közel egy méteren normál esetben egyszerűen átsiklanak a villamosok. A gyors tovább haladás érdekében a jármű vezetője segítséget kért az utasoktól: a méteres szakaszon áttolták a járművet.

Köszönjük a “napi jócselekedetet” .

Kellemes ünnepeket,

Majó-Petri Zoltán, ügyvezető
Szegedi Közlekedési Társaság”

Röviden, tehát: vészfékezni kellett, a 3F vilinger egy áram alatt nem lévő szakasz alatt állt meg, két derék, jó erőben lévő utas pedig áttolta a 22.000 kilós (!) járgányt a holtponton. Ennyi, semmi több. Többen írtátok, hogy a Wolt nevű futárcég gerilla-promója a sztori, hát nem, pedig mocsok jó kis marketingfogás lett volna. Sőt, még csak nem is mi fotó-boltoltuk a képet. Orbitális pacsi a két hősies (és a jelek szerint sportos) utasnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb