Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: kézműveseket, izgi kalandfilmet és Budapest Bár koncertet is tartogat az aranyvasárnap

Ma van a nap, amikor már mind a négy gyertyát meg kell gyújtanunk az adventi koszorún. A meghitt, családi hangulat mellé hozunk egy tök jó kis kalandfilmet Tim Burton rendezésében, egy hangulatos Budapest Bár koncertet, és természetesen ma is várnak a kézművesek a plázában és a Fokán.

NINCS MÉG MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉK? IRÁNY A BÖDÖN VAGY A BÁRKA!

Van keded kimozdulni? Irány a Pláza vagy a Foka, az előbbin a Bödön kézműves nagyágyúi, utóbbin a Bárka szorgos kezű árusai várnak szebbnél szebb egyedi csecsebecsékkel. Sőt, ha nyitott szemmel jársz, akár még forralt bort is hozhatsz magaddal.

Fotó: Szabó Dávid – archív

KARÁCSONYI KONCERTTEL ÁLL ELŐ A BUDAPEST BÁR

2020 a nem-ek éve: nemet kell mondanunk a személyes érintkezésekre, a koncertekre, a táncra, az utazásra és még annyi mindenre. A Budapest Bár zenekar azonban úgy gondolja, ha a pohár félig üres, akkor félig tele is van: legyen az idei év ugyanannyira az igen-ek esztendeje is. A Budapest Bár karácsonykor és szilveszterkor online koncertet ad, 19:00-tól egyszerre látogat el minden egyes néző nappalijába, legyen az bárhol a világon.

JÖN AZ ÖRÖKKÉ FOGD A KEZEM ŐSBEMUTATÓJA

A darab 19:00-kor kezdődő internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás. A fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekszenek. Az előadás helyszíne a két főszereplő lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót. A mű két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról, Csehovról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.

LÉTEZIK A BETLEHEMI CSILLAG, ÉS MA MINDENT MEGTUDHATSZ RÓLA

A betlehemi csillag titkairól sugároz online ismeretterjesztő műsort a Svábhegyi Csillagvizsgáló december 20-án, vasárnap 20:00-tól. Az előadás aktualitását az adja, hogy nyolcszáz év után, december 21-én újra szabad szemmel látható lesz a Betlehemi csillag, amely tulajdonképpen a Jupiter és a Szaturnusz különleges és igen ritka együttállásából rajzolódik ki az égen.

A FILMCAFÉ HOZZA EL A NAP LEGJOBB FILMJÉT!

Este 21:00-kor kezdődik a Filmcafén Tim Burton iszonyatosan hangulatos kalandfilmje, a Nagy Hal. Az alapcselekmény szerint a halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz évvel később a városka egyik legnépszerűbb fiatalembereként rájön, hogy, csakúgy, mint az aranyhalnak, a növekedéshez neki is el kell hagynia az otthonát, és fel kell fedeznie a világot. Valószerűtlen, mitikus utazás veszi kezdetét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb