Közélet

December 24-én egyetlen estére felfüggesztik a kijárási tilalmat Magyarországon

Felfüggesztik december 24-én a kijárási tilalmat Magyarországon szentestére – jelentette be Kiss Róbert alezredes az Operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján. A lazítás december 25. reggelig tart, a 10 fős korlátozás marad, de ahogy eddig is, a 14 évesnél fiatalabbak nem számítanak bele a létszámba. 

“Fontolják meg, meglátogatják-e idős vagy veszélyeztetett rokonaikat, mert bár a szentestét respektálják, de ez nem jelent lazítást, csak egy lehetőséget, amivel úgy kell élni, hogy a biztonságot megtartsuk” – tette hozzá Müller Cecília, aki így foglalta össze a döntés lényegét:

  • A mai kormánydöntés értelmében a szenteste respektálásával, egyetlen éjszakára felfüggesztette a kormány a kijárási tilalmat. 
  • ez nem jelent lazítást, csak egy lehetőséget, amivel nem szabad visszaélni.

Kiss Róbert kiemelte, hogy a részletekről hamarosan Orbán Viktor nyújt majd részletes tájékoztatást.

Frissítve: Szentkirályi Alexandra napközben a Facebook oldalán jelentette be, hogy a kormány legfrissebb döntéseiről a holnapi online Kormányinfón, 10:30-tól adnak tájékoztatást Gulyás Gergellyel közösen. A bejelentéseket tartalmazó stream-et élőben adjuk majd a Szeged365.hu-n, a legfontosabb témákat szövegesen is hozzuk kedd délelőtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb