Szegedi Arcok

Moszkvai körúti baleset: megszólalt a totálkáros autó tulaja – nem lehet tudni, ki fogja megtéríteni a kárunkat

A tegnapi nap folyamán szinte felrobbantotta az internetet az a rengeteg komment és beszámoló, amit a kora délutáni balesettel kapcsolatosan kaptunk, amikor is eddig nem tisztázott okból a gumiszerviz álló furgonjába csapódott egy fekete Audi a Moszkvai körúton. A bennünket megkereső szemtanúk beszámolói alapján úgy tűnik, valamiféle autós versengés vezethetett a brutális ütközéshez. Ma megkerestük a pórul járt Mobil Gumiszerviz munkatársát, Kócsó Antalt, aki elárulta, a legnagyobb baj, hogy a magyar próbarendszámmal közlekedő, külföldi állampolgár által okozott kárt jelenleg nincs is hova bejelentenie, így nincs, aki megtérítse a veszteségét .

Kócsó Antal elmondta, a szomszédok értesítették arról, hogy mi történt, így körülbelül egy órával a baleset után tudott a helyszínre érkezni. Akkor már csak a helyszínelő rendőröket találta ott. A gumiszerviz munkatársa elmondta, nagyon meglepődött, amikor kiérkezve meglátta a mikrobusz állapotát. Számított rá, hogy nagy a baj a szomszédok elmondása alapján, de azt nem hitte, hogy ekkora. Az autó teljesen rommá tört, a motor kiszakadt belőle, arról nem is beszélve, hogy a járművel együtt a cég minden munkaeszköze – munkagépek és szerszámok – odalettek, amelyek nélkülözhetetlenek voltak a mindennapi munkában. Antal még meg sem merte saccolni, mekkora kár keletkezett a baleset után, az biztos, hogy a vétkes sofőr hatalmas veszteséget okozott a vállalkozásnak.

Antal jelenleg a biztosítóval próbálja felvenni a kapcsolatot az ügy rendezéséhez, de rögtön falakba ütközött: a probléma abból adódik, hogy a vétkes járművet egy román sofőr vezette, magyar próbarendszámmal, így Antalnak ez idáig nem sikerült kiderítenie, hogy a próbarendszámot melyik biztosító biztosította, ahol bejelentést tudna tenni a kárigényével kapcsolatosan.

“Egyelőre nincs meg, kinek tudnék bejelentést tenni. A rendőrséget már több ízben is hívtam, ők azt kérték, írásban nyújtsam be feléjük a panaszomat. A rendőrség munkatársai a helyszínen azt javasolták, hogy nekem kell ebben a helyzetben polgári peres eljárást indítanom, hogy kiderüljön, mi történt, mivel itt semmi sem tisztázott. Az autó nem volt biztosítva, a próbarendszámot nem is használhatták volna a hétvégén, csak munkanapokon, tehát valószínűsíthető, hogy az úriember jogtalanul használta ezt a rendszámot. Most az a legnagyobb problémám, hogy nincs kihez fordulnom a kárigényemmel, csak küldözgetnek egyik helyről a másikra, de továbbra sem tudom, ki fogja megtéríteni a kárunkat” – árulta el Kócsó Antal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb