Mindenmás

Adventi Need for Speed: gyorsulási verseny vezethetett a Moszkvai körúti súlyos balesethez (videóval)

Álló furgonba csapódott egy fekete Audi a Moszkvai körúton vasárnap délután 1 körül, a sofőr súlyosan megsérült – írtuk korábban. A cikkünket követően valóságos üzenet-cunami zúdult ránk, a jelek szerint a baleset előtt többen is találkoztatok az ideiglenes rendszámú autót vezető kalapos férfival a szegedi forgalomban. A bennünket megkereső szemtanúk beszámolói alapján úgy tűnik, valamiféle autós vagánykodás vezetett a brutális ütközéshez.

A késő délutáni órákban futott be Imi levele, aki azt írja, a fekete Audit vezető férfi és utasai nagyjából 100-120 kilométeres tempóval száguldottak a Moszkvai körúton, amikor elvesztették az irányítást az autó felett. A becsapódás lendületét jól érzékelteti a tény, hogy a pórul járt gumiszervíz furgonja a több sávos úttest túlsó felén parkolt, az olvasónk beszámolója alapján a kocsi legalább három sávot “repült”, mielőtt belerongyolt volna a puttonyos áruszállítóba.

Zizi gyakorlatilag ugyanezt írta le, majd megjegyzi, hogy a sofőr pont úgy nézett ki, mint a keleti szomszédból Szegedre átjáró “kalapos arcok” egyike, akik népviseletben megjelenő feleségeik társaságában gyakori vendégei a szegedi bevásárlóközpontoknak – az esetek többségében pár éves német prémiumautókkal érkezve. Kazi szerint a sofőr pár sarokkal korábban egy másik autóval “versenyzett”, a tőle kapott üzenet szerint már ott látszott, hogy nem ura a helyzetnek az illető. Az eset kapcsán a Facebook oldalunkon is előkerültek a szemtanúk, Lajos azt írja, egy szürke Audit vezető férfival versenyzett az illető, 100 km/h sebességgel száguldva a Mars téri piacnál – hogy a kommentelőnket idézzük, “az sem számított hogy a gyalogosoknak volt zöld a lámpa.” Zoli azt írja, az ütközésnek akkora volt az ereje, hogy a furgon előtt parkoló Suzuki hátulja is összetört miatta.

Az esetről a Baleset-info.hu – n is megjelent egy videó, amelyből jól látszik, hogy a totálkárosra tört autó ideiglenes rendszámmal közlekedett:

Az eset körülményeit a rendőrség még vizsgálja, a fenti beszámolók nem feltétlenül egyeznek a hatóság álláspontjával. Akárhogy is volt, bízunk benne, hogy a karambol sérültje minél előbb felgyógyul.

SZEGEDEN LASSAN MÁR HAGYOMÁNYA VAN AZ ILYESMINEK…

Augusztus elején egy hófehér Bömbi csapódott villanyoszlopnak a Dugonics téren, pár méterre egy éttermi terasztól. A szemtanúk szerint a sofőr épp a drift-tudását fitogtatta, amikor bekövetkezett a baj:

A szürreális eset bekövetkeztekor az autó által arrébb lökött padon egy szegedi fiatalember ücsörgött, aki csodával határos módon egyetlen karcolás nélkül úszta meg a dolgot – olyannyira, hogy másnap már nyilatkozott is nekünk egy nagyot:

A fenti eset előtt, májusban az ÁRKÁD előtt játszott Halálos Irambant egy Mercis fiatalember, annak sem lett túl jó vége:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb