Közélet

Továbbra is sötétségben a Belvárosi híd, de már van fény az alagút végén

Péntek reggel írtuk meg először, hogy sötétségbe borult a Belvárosi híd: sem az adventi izzósor, sem a közvilágítás nem üzemel napok óta. A helyzet még nem oldódott meg, azonban egy valami már biztosnak tűnik: nem a díszkivilágításban volt a hiba, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai a hétvégén befejezték a fénysor átvizsgálását.

“Befejeztük a rendszer átvizsgálását és úgy tűnik, nem nálunk volt a hiba” – magyarázta portálunknak Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki elmondta, vasárnap bejelentették az NKM felé a fáziskiesést, meghibásodást. Információink szerint a szolgáltató a hétfő délelőtti órákban már hozzá is fogott a hiba elhárításához, ha minden igaz, hamarosan visszatérhetnek a Belvárosi híd adventi fényei.

Egy helyszíni fotó, csütörtök estéről – akkor még ment a közvilágítás, az ünnepi fények már kevésbé:

SZERDA ESTE ÍGYIS-ÚGYIS SÖTÉTBE BORUL A VÁROS

December 23. éjszakájára több ellenzéki vezetésű magyarországi nagyvárosban is lekapcsolják a díszkivilágítást, tiltakozva a kis- és középvállalkozások, illetve az egyéni vállalkozók iparűzési adójának csökkentése ellen. Az akcióhoz a szegedi városvezetés is csatlakozott, ennek értelmében szerdán 18.00 – tól egyetlen éjszakára sötétbe borul az egész belváros, így a Belvárosi híd is – feltéve, ha addig elkészül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb