BUÉK2021Közélet

…és lőn sötétség: elromlott a Belvárosi híd ünnepi kivilágítása

Rengetegen jeleztétek a napokban, hogy sötétségbe borult a Belvárosi híd egyébként meseszép díszkivilágítása, az elmúlt két estét már ünnepi fények nélkül töltötte a szegedi belváros egyik leghangulatosabb adventi eleme.

AHOGY JAMES HETFIELD ÉNEKELTE: “DARKNESS, IMPRISONING ME…”

Tegnap este, hazafelé a sportcsarnokból, miután még a fránya Veszprém is legyőzött bennünket: hatalmas köd, meghibásodott fényfüzér. Fotó: Török Kornél, Szeged365.hu.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. illetékeseitől megtudtuk: műszaki hiba miatt nem üzemel a közel 100 kilométeres adventi óriás-fényfüzér Belvárosi hídra jutó része. A javítási munkálatokat az sem segíti, hogy – mivel erős áramú vezeték közelében kell dolgozni – csakis feszültségmentes időpontban, hajnal 1 és 3 között lehet javítani. Az illetékeseknek tehát nem maradt más hátra, mint hogy ebben a hajnali 2 órában próbálják megszüntetni a meghibásodás forrását.

Egy személyes kommentár: le a kalappal az éjszakánként kint (és fent) dolgozó szegediek előtt!

MINDENHOL MÁSHOL MŰKÖDIK

Ha sötétbe és ködbe burkolózott híd helyett inkább adventi fényekben fürdő, meseszép utcákat és tereket nézegetnél, kattints erre a cikkünkre…

…vagy erre:

…esetleg erre:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb